PREKINUTA SEDNICA SKUPŠTINE KOSOVA! Žele da uvedu novu ZABRANU za Hašima Tačija!
Foto: Beta

nestabilno

PREKINUTA SEDNICA SKUPŠTINE KOSOVA! Žele da uvedu novu ZABRANU za Hašima Tačija!

Sednica je prekinuta nakon toga zbog nedostatka kvoruma

Objavljeno:

Skupština Kosova počela s jednim satom zakašnjenja sednicu na kojoj su sve poslaničke grupe podržale predlog Vlade za sastav pregovaračke ekipe.

Međutim, sednica je prekinuta nakon toga zbog nedostatka kvoruma.

Iako je prvobitno određena pauza od 10-15 minuta, sednica još nije nastavljena. Sve poslaničke grupe su podržale predlog premijera Kosova Ramuša Haradinaja za formiranje i sastav pregovaračke ekipe Kosova sa zamenikom premijera Fatmirom Ljimajem na čelu.

Članovi takozvane "Ekipe jedinstva" su zamenik premijera i zamenik šefa pregovaračke ekipe Kosova Enver Hodžaj, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli, zamenik premijera Dardan Gaši, ministar javne uprave Mahir Jagdžilar i šef kabineta premijera Avni Arifi. Članovi "Ekipe jedinstva" su i predstavnici opozicionih stranaka, stručnjaci i predstavnici civilnog društva čija imena nisu navedena u odluci. Za danas je na zahtev opozicije zakazana i druga vanredna sednica koja je trebalo da počne u deset sati i na čijem dnevnom redu je razmatranje i donošenje rezolucije kojom će se predsedniku Kosova Hašimu Tačiju zabraniti da u razgovorima o normalizaciji postavi pitanje granica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.