DRAGOLJUBU MIĆUNOVIĆU NISU DOZVOLILI DA ZAVRŠI REČENICU NA GLAVNOM ODBORU DS! Prekinuli su me posle 4 i po minuta, da li se tako odnosi prema jednom od osnivača Demokratske stranke?
Foto: Fonet

sramota

DRAGOLJUBU MIĆUNOVIĆU NISU DOZVOLILI DA ZAVRŠI REČENICU NA GLAVNOM ODBORU DS! Prekinuli su me posle 4 i po minuta, da li se tako odnosi prema jednom od osnivača Demokratske stranke?

A šta kažu u DS na to?

Objavljeno:
Milka Radović

Na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, članu i jednom od osnivača DS Dragoljubu Mićunoviću oduzeta je reč pre isteka vremena, nakon čega je on rekao da "poštuje diktaturu predsedavajućeg da tako radi".

Mićunović je za Espreso ispričao šta se desilo na sednici GO Demokratske stranke, i za celu situaciju rekao da nije po "normalnom bontonu".

- Bilo je ograničeno na pet minuta i predsedavajući je, kad je prošlo nekih 4 i po minuta, predsedavajući me je u pola rečenice prekinuo. Tako su odrediti. Pridržavaju se te formalnosti, a nije svejedno šta će reći predsednik, osnivač stranke i neko ko je juče došao u tu stranku, da bi se merilo na pola minuta - rekao nam je Mićunović.

Kako kaže, ovakva situacija nije po "normalnom bontonu".

- Ja sam rekao ok, ja poštujem diktaturu ovog predsedavajućeg da tako radi, i to je sve. Nije odreagovao ni on ni predsednik koji je sedeo do njega, mislio sam da će me pustiti da završim rečenicu, ali to je sad deo bontona - rekao nam je Mićunović.

Ovim povodom kontaktirali smo sa predstavnicima Demokratske stranke, ne bi li nam objasnili šta se desilo na sednici GO. Umesto konkretnog odgovora, dobili smo ovo saopštenje, koje prenosimo u celosti:

U vezi sa netačnim napisima u novinama i elektronskim medijima, a koji se odnose na sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke održanu u nedelju 2. septembra u Beogradu, Demokratska stranka obaveštava javnost o sledećem: Demokratska stranka (DS) je jedan od osnivača Saveza za Srbiju zato što je tako odlučila ubedljiva većina članova stranačkog Glavnog odbora (GO), na sednici održanoj u nedelju 2. septembra u Beogradu. Od prisutnih dve stotine članova GO, za ovakvu odluku glasalo je njih 180. Sednica je protekla u demokratskoj atmosferi, bez bilo kakve svađe, incidenata ili navodnog raskola.

foto: Beta

Sve neistine i poluistine u pojedinim medijima odnose se na dešavanja na sednici Glavnog odbora u delu sednice koji je bio zatvoren za javnost, a plasiraju ih oni koji već izvesno vreme opstruišu rad Demokratske stranke i doturanjem lažnih informacija režimskim tabloidima nanose štetu organizaciji. Istina je da je Demokratska stranka nije demokratska samo po imenu, već i po svojoj suštini. Nekada je više glasova za jednu, nekada za drugu argumentativnu poziciju, ali u Demokratskoj stranci se članstvo i funkcioneri ne dele prema bivšim ili sadašnjim zaslugama, niti na više i manje poštovane. Časno je i hrabro danas biti demokratkinja i demokrata, bez razlike. Odluci o učešću Demokratske stranke u formiranju Saveza za Srbiju nije prethodila samo rasprava na sednici stranačkog Glavnog odbora. O toj temi se debatovalo i u poslaničkom klubu, Političkom savetu, resornim odborima i na sastancima sa predsednicima i članovima lokalnih organizacija širom Srbije. Sve rasprave i unutarstranačke debate u proteklom periodu potvrdile su da Demokratska stranka želi da se revitalizuje i da menja i sebe i Srbiju. Zajedno sa svima u društvu koji žele političke i društvene promene koje će doneti pristojan život građanima i građankama Srbije. S poštovanjem, Informativna služba Demokratske stranke

Bonus video:

Espreso intervju, Velja Ilić


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.