VUČIĆ O KOSOVSKOM PITANJU: Ostaće zapisano u istoriji šta sam govorio, šta smo mogli da imamo, a šta smo prokockali!
Foto: EPA/Koča Sulejmanović

NEMA REŠENJA

VUČIĆ O KOSOVSKOM PITANJU: Ostaće zapisano u istoriji šta sam govorio, šta smo mogli da imamo, a šta smo prokockali!

Predsednik Srbije je izjavio da smo daleko od bilo kakvog sporazuma

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će biti veoma teško da se dođe do sporazuma o Kosovu i Metohiji, ali da mu je veoma važno da ostane zapisano šta smo mogli da imamo i šta smo prokockali, kao bezbroj puta do sada.

- Sasvim je jasno da smo veoma daleko od bilo kakvog sporazuma i da će ga teško biti. Ali, strašno je važno šta sam govorio i šta ću govoriti, jer će to ući u istoriju, jer će se znati šta smo mogli da imamo i šta smo prokockali kao bezbroj puta do sada. Važno je da ostane za istoriju zabeleženo - podvukao je on i naglasio da njegovi kritičari smatraju da je Kosovo celo nezavisno.

- Svi oni smatraju da je Kosovo celo nezavisno. Ne misle oni da su to granice Srbije, već smatraju da se radi o granicama nezavisne države Kosovo. Smatraju i žele da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i da bi bio zločin da Srbija nešto dobije - objasnio je on.

Vučić je naglasio da oni neće reći, kao ni pojedina sveštena lica, koje su to granice Kosova.

- Možete da uzmete čekić i lupate do mile volje, da ih budite do zore, da mučite - ne bi rekli da je Kosovo Srbija ni za živu glavu. Oni kažu Kosovo je celovito i nezavisno - rekao je on i dodsao da su za njih neprijatelji svi koji bi, kao i on, da sačuvaju nešto za Srbiju.

Njega je, kaže, baš briga šta pričaju, a opoziciji i kritičarima je poručio da treba da pročitaju Briselski sporazum, koji se sastoji samo od jedne strane.

- Kada već o tome pričaju, u Briselskom sporazumu smo izbegli podršku ulasku Kosova u UN, a izbegli smo i podvalu da regionalna policija za Sever bude sačinjena na osnovu ''komunističkog okruga'', zbog čega bi Albanci imali 70 odsto policajca, a mi samo 30, a danas imamo 98 odsto policajaca na severu - objasnio je on.

Vučić je kazao da su oni ti koji su postavili granice Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, hapsili one koji su spaljivali te granice, lovili ih po celoj Srbiji da bi pokazali kako niko njima ne sme da se suprostavi u donošneju takvih odluka. Zatim su išli sa presudom Međunarodnog suda prave i dali legitimitet nezavisnom Kosovu.

Danas, kako kaže, njima smeta što bi neko da kaže "mi smo protiv granica na Jarinju i Brnjaku".

- Ne mislimo da postoje granice između Srba i Srbije. Pustite da vratimo, barem nešto da dobijemo. Oni hoćeće po svaku cenu da izbegnu da Srbija dobije nešto - naglasio je on.

Upitan da li će se, ako se ne postigne rešenje u dijalogu, Srbija vratiti u 90-te, Vučić je kazao da se nećemo vratiti u 90-te, iako bi neki da nas vrate u mnogo strašniju eru kriminala, kakve su bile 2000-te.

Vučić: Most na Adi je "model za pljačku"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je most na Adi, u Beogradu, model za pljačku.

On je, odgovarajući na pitanje novinara o komentaru Dragana Ðilasa da je Žeželjev most skuplji nego onaj na Adi, naveo da je Ðilas, za koga je rekao da je jedan od tri najveća tajkuna u Srbiji, priznao da je na krađu potrošio 300 miliona evra onda kada je rekao da je most preko Ade koštao 161 milion evra.

Kako je Vučić naveo, most na Adi je koštao 460 miliona evra, a povodom reči bivšeg gradonačelnika Beograda da je 300 miliona otišlo na saobraćajnice, upitao - koje to pristupne saobraćajnice koštaju 300 miliona evra?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.