MINISTARKA DOHVATILA LOPATU: Postavljen KAMEN TEMELJAC za zgradu pravosudnih organa u Kragujevcu! (FOTO)
Foto: Promo

NOVA ZGRADA

MINISTARKA DOHVATILA LOPATU: Postavljen KAMEN TEMELJAC za zgradu pravosudnih organa u Kragujevcu! (FOTO)

Radovi na izgradnji nove zgrade Palate pravde u Kragujevcu uveliko su počeli, a predviđeno je da zgrada za 11 pravosudnih organa tog grada

Objavljeno: 15:10h

Ministarka pravde Nela Kuburović položila je danas u Kragujevcu kamen temeljac za novu zgradu u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi u tom gradu.

Radovi na izgradnji nove zgrade Palate pravde u Kragujevcu uveliko su počeli, a predviđeno je da zgrada za 11 pravosudnih organa tog grada, površine blizu 25.000 kvadratnih metara, bude završena u naredne tri godine.

„Ova zgrada se u potpunosti finansira iz Budžeta Republike Srbije, koja će obezbediti adekvatne uslove za rad i pravosudnih funkcionera i zaposlenih, kao i bolju povezanost svih pravosudnih organa na teritoriji grada Kragujevca“, rekla je ministarka Kuburović i dodala da će smeštaj svih pravosudnih organa u jednu zgradu doprineti i uštedi troškova, a biće omogućena i bolja dostava spisa predmeta.

„Nova zgrada će omogućiti, pre svega, da pravda bude dostupnija građanima, jer će se svi pravosudni organi nalaziti na jednom mestu“, naglasila je ministarka Kuburović.

Ona je dodala da će nova Palata pravde u Kragujevcu imati 24 sudnice, 74 kabinet sudnice, u njoj će raditi 800 ljudi, a da je ukupna vrednost radova 2,91 milijardi dinara, dok je grad Kragujevac dao parcelu od dva hektara.

„Mislim da je i simbolično mesto u kom se zgrada nalazi. Tu nam je u blizini Pravni fakultet, tako da će i studenti lakše obavljati praksu, a nedaleko odavde, započeće i izgradnja zatvora, tako da i to pokazuje koliko je zgrada funkcionalna i koliko je omogućeno da svi organi koji imaju veze sa sudom budu povezani“, istakla je ministarka pravde.

Ona je podsetila da to nije jedini projekat Ministarstva pravde za unapređenje pravosudne infrastrukture, iako je trenutno najveći u poslednjih nekoliko decenija, i podsetila da je u toku adaptacija Palate pravde u Beogradu, te da nas početkom godine očekuje nadogradnja Specijalnog suda u Beogradu.

Kuburović je naglasila da Ministarstvo pravde nastavlja sa svojim infrastrukturnim radovima, koji su u interesu ne samo zaposlenih u pravosuđu, već i svih građana kako bi postojali adekvatni uslovi i omogućen pristup pravdi. Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednica Apelacionog suda u Kragujevcu Dubravka Damjanović.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.