VUČIĆ: Problem Kosova je star 200 godina, voleo bih da se to reši! Ako možemo da se dogovorimo dobro, a ako ne opet dobro!
Foto: Beta/Milan Obradović

obraćanje u Donjem Milanovcu

VUČIĆ: Problem Kosova je star 200 godina, voleo bih da se to reši! Ako možemo da se dogovorimo dobro, a ako ne opet dobro!

Prema njegovim rečima, potrebno je pokazati i odgovornost kada je u pitanju KiM

Objavljeno:

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je u Donjem Milanovcu, na skupu SNS-a, da Srbija polako, ali sigurno postaje bolje mesto za život.

Skup se održava povodom redovnih lokalnih izbora u Majdanpeku.

Vučić je, u punoj sali Doma kulture, kazao da naš narod obično voli da se utrkuje i priča velike priče o teritorijama, a da nam je zemlja prazna. - Kada pogledate kako je Srbija prazna i koliko je mesta i sela opustelih, onda je jasno da moramo da razmišljamo i kako da imamo više dece u budućnosti, ali i kako da nam se ljudi koji su otišli u inostranstvo vrate u otadžibinu. Ja sam neizmerno zahvalan vama koji ste ostali na svojim ognjištima - kazao je predsednik SNS-a. Prema njegovim rečima, potrebno je pokazati i odgovornost kada je u pitanju Kosovo i Metohija - Neki mogu da viču šta im je volja, a onaj koji nosi odgovornost mora da razmišlja o svemu i o sadašnjici, ali i o budućnosti i o tome šta nas čeka. Ti koji pričaju velike priče i busaju se u svoje patriotske grudi i kažu dali bismo život ili ne znam šta, ja ih pitam hoćete li da idete da živite na Kosovu. Kada to pitanje postavim, onda svi junaci nikom ponikoše - naveo je predsednik SNS-a. Kako je zaključio, neko mora da razmišlja i o budućnosti, o tome kome će zemlju ostaviti i da li ćemo imati kome da ostavimo našu zemlju, a da pritom čuvamo naše interese na Kosovu i Metohiji i državne i nacionalne interese. - Ako možemo da se dogovorimo dobro, ako ne možemo opet dobro. Taj problem postoji već 200 godina i ja bih voleo da se to reši. Ja neću da ulazim u njihove interne stvari, naše je da se borimo za racionalna i razumna rešenje u interesu Srbije i srpskog naroda - rekao je Vučić na pitanje o dve struje poruka koje dolaze iz Prištine.

Građani Majdanpeka će se 2. septembra na lokalnim izborima izjašnjavati o predstavnicima u lokalnom parlamentu, koji ima 31 odbornika. Na prošlim lokalnim izborima, održanim 7. septembra 2014. godine, SNS je osvojila 17 mandata, SPS, PUPS, JS i SDPS pet, Demokratska stranka osam, a Vlaška stranka jedan mandat. Na tim izborima cenzus nisu prešle liste grupa građana „Dosta je bilo - Saša Radulović" i „Okupljanje za Majdanpek i Porečje i lista SPO „Iskreno za Majdanpek - Vladimir Božić".

Bonus video:

Espreso intervju - Marija Obradović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.