VLADE SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE U TREBINJU: Počela zajednička sednica, planirano potpisivanje niza memoranduma o saradnji!
Foto: Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

poseta

VLADE SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE U TREBINJU: Počela zajednička sednica, planirano potpisivanje niza memoranduma o saradnji!

Na sednici se razmatra i saradnja dve vlade u mnogim oblastima

Objavljeno:

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske počela je danas u zgradi "Elektroproprivrede Republike Srpske" u Trebinju.

Premijerke Ana Brnabić i Željka Cvijanović i ministri dve vlade razgovaraju o zajedničkim započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji, kao i o unapređenju bilateralnih odnosa.

Planirano je i potpisivanje memoranduma i sporazuma između dve vlade.

Očekuje se potpisivanje Memoranduma o saradnji vlada Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti energetike, potpisivanje Memoranduma o međusobnom priznavanju "velikih licenci" i Memoranduma o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola, potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Na sednici se razmatra i saradnja dve vlade u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede, a biće reči i o intenziviranju saradnje u oblasti namenske industrije, kao i saradnji u oblasti pravosuđa.

Članovi vlada Srbije i Srpske razmeniće informacije i iskustva u oblasti finansiranja zaštite životne sredine, a razgovaraće i o nastavku zajedničkih projekata u oblasti turizma.

Zajednička sednica se ponovo održava posle nešto manje od godinu dana s obzirom da su se članovi vlade na taj način poslednji put sreli u Beogradu 10. novembra prošle godine, kada je Brnabić najavila da će saradnja sa Srpskom biti intenzivirana.

Tada su razmatrani konkretni projekti i predlozi na kojima će se raditi u budućnosti.

Petrović: Velika čast

Prethodno su se dva premijerske sastale bilateralno, a onda su razgovarali i sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem.

Tokom posete srpske delegacije biće otvoren vrtić "Srbija" u naselju Gorica, koji je izgrađen donatorskim sredstvima Vlade Srbije.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović sastao se danas u ovom gradu sa premijerom Srbije Anom Brnabić, koju je upoznao o potencijalima ovog grada, realizovanim i planiranim projektima.

Petrović je naglasio da je velika čast to što je prvi put u istoriji grada u Trebinje doputovala cela Vlada Srbije na čelu sa premijerom.

On je dodao da će to mnogo značiti za promociju ove lokalne zajednice prepoznatljive širom sveta po svojim turističkim i drugim potencijalima.

Bonus video:

Espreso intervju, Marija Obradović

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.