HRVATI BILI STE PRVI KOJI SU UNIŠTAVALI SRBIJU, ALI NE BOJTE SE SRBA! Vulin odgovorio Plenkoviću
Foto: Fonet

OŠTRO

HRVATI BILI STE PRVI KOJI SU UNIŠTAVALI SRBIJU, ALI NE BOJTE SE SRBA! Vulin odgovorio Plenkoviću

Ministar odbrane nije želeo da ćuti na napade Andreja Plenkovića

Objavljeno: 29.08.2018. 13:12h
  • 162

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio premjeru Hrvatske Andreju Plenkoviću da njegova zemlja ne treba da se boji uspešne i snažne Srbije, jer onaj ko se toga boji nema dobre namere.

Ministar odbrane je kazao da je uspešna i snažna Srbija garant mira i stabilnosti na čitavom Balkanu i prostoru jugoistočne Evrope.

"Hrvatska je bila u prvom redu kada je trebalo priznati nezavisnost Kosova i kada je trebalo raskomadati Srbiju i menjati granice na Balkanu. Sada se boji da će Srbija dogovorom a ne nikakvim sukobima rešiti svoje probleme i da će Srbija nastaviti da jača", naveo je Vulin reagujući na izjavu Plenkovića, koji je juče u Berlinu rekao da se protivi promeni granica.

Hrvatska, poručio je, ne bi trebala da se boji uspešne i snažne Srbije, jer je uspešna i snažna Srbija garant mira i stabinosti na čitavom Balkanu i čitavom prostoru jugoistočne Evrope.

"Onaj ko se boji sigurne i uspešne Srbije, nema ni dobre namere prema Srbiji. Mi za razliku od Hrvatske, nećemo svoje probleme rešavati ratovima, nećemo razbijati države. Mi za razliku od Hrvatske nećemo pokušati da proteramo nikoga, nećemo nikome smetati i nećemo ni jednom drugom narodu govoriti šta i kako treba da radi", naveo je Vulin.

Ministar je pozvao Hrvatsku da pusti Srbiju da sama odlučuje. "Pustite nas da se sami dogovaramo, pustite nas da i za vas sačuvam mir i stabilnost, ono što vi nikada niste mogli ni za sebe ni za druge", poručio je Vulin.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media