Jovanović: Goran Vesić oštetio grad za 70 miliona evra
Foto: Zorana Jevtić, Filip Plavčić

fajt ne prestaje

Jovanović: Goran Vesić oštetio grad za 70 miliona evra

Potpredsednik Narodne stranke nazvao je Vesića "stvarnim gradonačelnikom Beograda"

Objavljeno:

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović optužio je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, kojeg je nazvao "stvarni gradonačelnik Beograda" i osvrnuo se na njegovu izjavu da je nelegalnom gradnjom Beograd oštećen za 70 miliona evra, rekavši da je on za tu sumu oštetio Beograd.

- Gospodine Vesiću, Vi ste nepostupanjem po zakonu oštetili Beograd za 70 miliona evra! Prema zakonu o ozakonjenju objekata iz 2015. godine, rukovodstvo grada je bilo dužno da podnosi krivične prijave protiv divlje gradnje i da momentalno ruši takve objekte. Ponavljam pitanje gospodinu Vesiću - koliko je krivičnih prijava Grad Beograd podneo i koliko je objekata u nadležnosti grada, površine veće od 800 kvadratnih metara, srušeno od 2015. godine? Beograđanima je dosta izgovora i obećanja, očekuju neki boljitak i konkretne rezultate za već četiri i po godine vlasti SNS-a u prestonici.

Pozivam sadašnjeg stvarnog gradonačelnika Gorana Vesića da prestane da traži izgovore u radu bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je 2012. godine ocenjivao kao „efikasan, pravičan, uspešan i u interesu naroda“.

Vesić bi prvo trebalo da objasni kako je moguće da za protekle četiri i po godine Beogradu nije ostavio nijednu kapitalnu investiciju, već samo razlupanu Slaviju, otet Savski amfiteatar i građevinsku mafiju koja hara gradom.

Vesić bi potom trebalo da objasni i kako je pre njega Beograd imao pravu železničku i autobusku stanicu, a sada ih nema - rekao je Jovanović.

Bonus video:

Espreso intervju, Marija Obradović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.