SAVA JANJIĆ JE IZDAJNIK, LUPIO BIH MU ŠAMARČINU: Šešelj isprozivao MONAHA, neće ni da se pozdravi sa njim!
Foto: Dragan Udovičić

komentari

SAVA JANJIĆ JE IZDAJNIK, LUPIO BIH MU ŠAMARČINU: Šešelj isprozivao MONAHA, neće ni da se pozdravi sa njim!

Prema njegovim rečima, kada su se sreli na stepeništu glavnog paviljona Sajma knjiga, Janjić je hteo da se snishodljivo pozdravi

Objavljeno: 27.08.2018. 20:53h
  • 331

Predsednik SRS-a prof.dr Vojislav Šešelj komentarišući izjave i postupke Save Janjića, najvatrenijeg protivnika podele Kosova, koji se još pre pet godina dokazao kao veliki albanski patriota, rekao je da je on izdajnik notorni.

– Nikada ne bih napadao crkvu, ali bih pojedine crkvene velikodostojnike, ako se ogreše o svoj narod, ako se ogreše o interese države, a ja sam do sada prozivao one crkvene velikodostojnike koji su imali neke veze sa kriminalom, poput Atanasija Rakite, a Savu Janjića odvajkada napadam. To je čovek koji je tražio da Milošević, Karadžić i Mladić idu u Hag. On je mene napadao dok sam bio u Hagu – kazao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, kada su se sreli na stepeništu glavnog paviljona Sajma knjiga, Janjić je hteo da se snishodljivo pozdravi.

Ja sam išao uz stepenište, Janjić je silazio i on kao snishodljivo bi se pozdravio sa mnom, ja gledam kroz njega, onako i s mržnjom, mogu misliti kako. To je izdajnik notorni. Nema potrebe o njemu razgovarati, ali bi crkva trebala što pre da ga skloni sa mesta igumana manastira Dečani, pazite one fotografije kako drži kišobran Medlin Olbrajt. On ima neku svoju viziju, u albanskoj državi da ima neki status, verovatno da bude mitropolit Kosova, ko zna kakve su njegove namere – naglašava Šešelj.

Kako dodaje, da Janjić nije bio u mantiji, u svešteničkoj odeći, možda bi mu i šamarčinu zviznuo, kako kaže, iz zaleta.

– Ne mogu sa sveštenim licima ni uvredljive izraze da koristim, a kamoli fizički da se obračunavam – ističe Šešelj.

On je, komentarišući mogućnost dogovora Beograda i Prištine, rekao je da je prvi put posle dužeg vremena postao umereni optimista.

– Nešto se dešava u američkoj politici, ona se očigledno menja. Na neki način sam ponosan ako sam i ja doprineo tome, jer smo blagovremeno podržali

Trampa i sva srpska zajednica u Americi je za njega glasala, za razliku od Albanaca koji su listom bili za Klintonovu – naglasio je Šešelj.

Kako dodaje, pojavio se tračak nade kod celog srpskog naroda, i to se oseća.

– Kosovo je po Ustavu sastavni deo Srbije, bez promene Ustava ne može se tu ništa menjati. Jedno postizanje sporazuma sa Albancima ne bi bilo zgorega, tek da vidimo gde je na Kosovu srpska većina, gde je albanska, i da dve zajednice, ukoliko nisu u stanju da žive zajedno, žive odvojeno – ocenio je Šešelj.

Na to što na njegove objave na tviteru opozicija oštro reaguje, Šešelj je rekao da u poslednje vreme nije često na tviteru, jer je zaokupljen knjigom koju piše.

– Pišem knjigu pod naslovom “U Srebrenici nije bilo genocida”, ne osvrćem se na te botove, ima ih iz raznih izdajničkih sektora. Vidi se i da su glupi i da su neznalice i da nemaju pojma o onome o čemu se izjašnjavaju – istakao je Šešelj.

Na ove Šešeljeve izjave reagovao je Saša Mirković, doskora funkcioner SNS, a sada predsednik pokreta "Cela Srbija":

Bonus video:

Espreso intervju - Marija Obradović

(Espreso.rs/ pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media