MIŠA VACIĆ BRUTALNO PREKOPIRAO NEMANJIĆE I VOJSKU NA GRB SRPSKE DESNICE! Hoće da mobiliše Srbe, a nema poštovanja za srpsku istoriju (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

SKANDAL

MIŠA VACIĆ BRUTALNO PREKOPIRAO NEMANJIĆE I VOJSKU NA GRB SRPSKE DESNICE! Hoće da mobiliše Srbe, a nema poštovanja za srpsku istoriju (FOTO)

Onolika buka se digla zbog kampa na Zlatiboru, a Vacićevo zveckanje oružjem, pretnje formiranjem paravojnih formacija i uzbunjivanje naroda prati gromoglasna tišina

Objavljeno:

Lider Srpske desnice (SD) Miša Vacić ili je brutalno prekopirao orla s nekadašnjeg grba Vojne policije ili nije imao pojma o čemu se radi kad je biran grb njegove stranke.

Drugog objašnjenja nema, jer na grbu Srpske desnice, čiji su plakati vidljivi na svakom koraku u Beogradu, može se uočiti dvoglavi beli orao raširenih krila, sa ocilom na kome stoje četiri slova "S", a iznad njih je kopija krune Nemanjića.

Ništa ovo ne bi bilo toliko čudno da se SD ili Vacić lično nisu poslužili brutalnim kopiranjem orla koji je do skoro krasio grb i Vojske Jugoslavije, ali i grb Vojne policije.

Kruna Nemanjića viđena je i u seriji RTS-a
Kruna Nemanjića viđena je i u seriji RTS-a foto: Printscreen, Twitter

Ovim kopiranjem srpskih simbola, Vacić je pokazao da nema poštovanje prema srpskoj istoriji.

Takođe, postavlja se pitanje šta to pokušava Miša Vacić. Pre izvesnog vremena poručivao je da će uvoditi treninge za mlade desničare, "jer Srbiji slede teška vremena".

Takođe je pretio da će lično mobilisati sve koji ne budu želeli da idu i ratuju tamo gde treba i da će slati "decu na Kosovo".

Konačno, onolika buka se digla zbog kampa na Zlatiboru u čijoj je organizaciji učestvovao i Milan Stamatović, a Vacićevo zveckanje oružjem i uzbunjivanje naroda prati gromoglasna tišina.

Grb Srpske desnice sa simbolima Nemanjića
Grb Srpske desnice sa simbolima Nemanjića foto: Srpska desnica

Posle raspada nekadašnje SFRJ i JNA moralo se pristupiti stvaranju nove vojske. Ona je morala imati novi grb, a to je upravo bio grb koji su Vacić i drugovi prekopirali.

Grb Vojne policije
Grb Vojne policije foto: Wikipedia

Beli orao s raširenim krilima koji se sprema da poleti i napadne bio je na grbovima Nemanjića, Brankovića, Raške, Karađorđevog pečata, ali i Vojske Jugoslavije, kasnije Vojske Srbije i Crne Gore, kao i na grbu Vojne policije.

Plakati Srpske desnice po gradovima
Plakati Srpske desnice po gradovima foto: Fejsbuk

Doduše, mora se priznati, bez ocila, što su svi stručnjaci zamerali, jer je orao bez ocila znatno ranjiviji.

Orao sa raširenim krilima po heraldičkom pravilu mnogo je jači i efikasniji od onog što gleda preko krila. Ovakav orao inače koristi se kad je zemlja u ratu, pa se razni zaključci iz ovog Vacićevog poteza mogu izvući.

Kao i pitanje da li se on to sprema za rat, jer je odavno poznat po želji da mobiliše srpsku decu.

U međuvremenu, i na društvenim mrežama razvila se polemika oko nove "akcije" Miše Vacića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.