Popović neće da se izvini LGBT zajednici: Ne dozvoljavam da Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata!
Foto: Fonet

neće da popusti

Popović neće da se izvini LGBT zajednici: Ne dozvoljavam da Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata!

Popović se u saopštenju zapitao o namerama poverenice, koja je preporuku donela kako je naveo posle “četiri meseca spavanja” pred održavanje Parade ponosa u Beogradu 16. septembra

Objavljeno:

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović saopštio je da ne želi da prihvati preporuku poverenice za ravnopravnost i izvini se LGBT zajednici, jer smatra da nije prekršio zakon niti ikoga uvredio.

“Poručujem da ću ostati odlučno pri svojim uverenjima, koje sa mnom deli najveći broj građana Srbije i da ću se dosledno zalagati da nikada u Srbiji ne dozvolimo da ‘Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata'”, naveo je Popović.

Popović se u saopštenju zapitao o namerama poverenice, koja je preporuku donela kako je naveo posle “četiri meseca spavanja” pred održavanje Parade ponosa u Beogradu 16. Septembra.

“Naravno da ova preporuka nije slučajno doneta u ovom trenutku, a posebno ako se uzme u obzir da je jedan od glavnih zahteva organizatora ovogodišnje gej parade – legalizacija istopolnih brakova u Srbiji”, naveo je Popović.

Podsetimo, ministar je na svom Tviter nalogu, povodom vesti “Roko ima dve mame, Ana dvojicu tata: Prva gej slikovnica osvaja region, u planu na srpskom”, napisao: “U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata”.

U mišljenju koje je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti donela po pritužbi LGBT organizacija ocenjeno je da je Popović diskriminisao LGBT populaciju i naloženo mu je da u roku od 15 dana od prijema mišljenja objavi pismo izvinjenja LGBT populaciji, da se ubuduće suzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / istinomer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.