ĐURIĆ: Vučić će Srbima s Kosova reći otvoreno i nedvosmisleno kako stvari stoje!
Foto: Fonet

kosovo i metohija

ĐURIĆ: Vučić će Srbima s Kosova reći otvoreno i nedvosmisleno kako stvari stoje!

On kaže da ga iritira to što mnogi kod nas hoće da zastraše Srbe pominjući neka rešenja kao jedina koja će im garantovati prava

Objavljeno:

- Srbija i predsednik Vučić ne guraju problem Kosova pod tepih, već pokušavaju da ga reše - kaže za TV Prva direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Politika Srbije je odgovorna što se ogleda baš u tome da se sa ovakvim teškim problemom hvatamo u koštac, umesto da se problem gura pod tepih.

Predsednik Srbije razgovarao je s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem na forumu Alpbah, a o tom sastanku Đurić kaže da je bio težak kao i svaki.

- Ti razgovori nikada nisu ni laki, ni jednostavni. Ne možemo da biramo s kim ćemo pregovarati s albanske strane, odnosno ko će njih da predstavlja. Naši stavovi i njihovi o Kosovu su potpuno različiti, ali naša odgovornost je da razgovaramo o rešenju - kazao je Đurić. On kaže da ga iritira to što mnogi kod nas hoće da zastraše Srbe pominjući neka rešenja kao jedina koja će im garantovati prava.

- Mnogi se u Srbiji trude da Srbija u tom procesu ništa ne dobije. Predsednik Srbije je jasno rekao da to nije moguće, jer Srbija mora da bude uspešna u tom procesu - ističe Đurić. Na pitanje da li će Vučić, kada poseti Srbe na Kosovu, reći svoj predlog rešenja za pitanje Kosova, Đurić nije direktno odgovorio ali je rekao da će im on otvoreno i nedvosmisleno reći kako stvari stoje i poslati im snažnu poruku.

Bonus video:

Espreso intervju, Marija Obradović

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.