Vučić: Ruska i kineska ponuda za RTB Bor validne, ZADOVOLJNI SMO
Foto: Printscreen/ TV Pink

svetla budućnost

Vučić: Ruska i kineska ponuda za RTB Bor validne, ZADOVOLJNI SMO

Vučić je rekao da ne zna šta je njihov sadržaj

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su dve od ukupno tri ponude pristigle na tender za privatizaciju RTB Bora validne - kineska i ruska.

Vučić je rekao da ne zna šta je njihov sadržaj, ali da su dve od tri validne i da, što je njihova međusobna konkurencija snažnija, to će biti bolje za nas.

- Kada rešimo pitanje RTB Bora, imamo sigurnost, imao budućnost. To je velika stvar za budućnost Srbije - rekao je predsednik.

Rešavanje tog pitanja doprineće uvećavanju broja zaposlenih u budućnosti, omogućiće izgradnju novih saobraćajnica ka istoku Srbije.

On je podsetio da se radi brza saobraćajnica ili autoput do Požarevca, a zatim da se od Požarevca ide ka tzv. "dunavskoj magistrali", Velikom Gradištu, Srebrenom jezeru, Glipcu i Donjem Milanovcu, a i radi se i put Petrovac - Krepoljin, Krepoljin - Žagubica...

- Ostaje da se napravi i dobra veza sa Kučevom. To je velika stvar za Srbiju - rekao je Vučić, ističući da onda i za istok zemlje ima više nade.

On je na primeru Zrenjanina naglasio da kada dođe jedna velika kineska kompanija, onda stižu još tri druge.

- I jedni i drugi su moćni i snažni, verujem da to može da bude od velikog interesa. Rusi imaju dobar rudnik u Čeljabinsku, i Kinezi imaju izvanredne rudnike... RTB je apsolutno ključ za istok Srbije - zaključio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.