IVICA DAČIĆ: Srbi u Crnoj Gori trpe torturu i diskriminacuju
Foto: preentscreen

UPOZORAVA

IVICA DAČIĆ: Srbi u Crnoj Gori trpe torturu i diskriminacuju

Lider SPS Ivica Dačić sa zabrinutošću gleda na seriju poteza zvanične Podgorice u kojima prepoznaje torturu i diskriminaciju nad građanima Srbije u Crnoj Gori

Objavljeno:

To je saopštila Nova srpska demokratija Andrije Mandića posle susreta njenog lidera sa predsednikom SPS u Beogradu.

"Izražavam bojazan da se radi o smišljenom projektu, o mogućoj organizovanoj političkoj akciji usmerenoj protiv srpskog naroda. Državljani Srbije trpe maltretiranje od strane crnogorskog sudstva i tužilaštva, bezrazložno se pritvaraju, neki su godinama u pritvoru, drugi imaju zabranu izlaska iz Crne Gore”, kazao je Dačić, a saopštila Nova srpska demokratija.

Po navodima te partije šef srpske diplomatije je ocenio da je posebna priča diskriminacija nad Srbima iz Crne Gore kojima se pokušavaju uskratiti sva moguća prava. "Od zapošljavanja do toga da im se zabranjuje upotreba srpskog jezika u školama, na udaru se nalazi SPC, progone se politički lideri Srba... Nema primera u Evropi u 21. veku, da je jedan narod u tako lošem položaju, kao što su to Srbi u Crnoj Gori", kazao je Dačić.

Andrija Mandić se slaže sa Dačićem
Andrija Mandić se slaže sa Dačićem foto: Reuters

Lider NOVE Andrija Mandić saglasio se sa Dačićem i saopštio niz podataka koji "potvrđuju da se Srbi u Crnoj Gori nalaze pod strahovitom državnom torturom". "Crna Gora se želi okrenuti naopako i postaviti na neke temelje na kojima nikada nije bila, i na kojima ne može opstati jer se okreće protiv sebe, svoje istorije i tradicije. ;Naša obaveza i dužnost je da branimo naš narod, srpski jezik, crkvu, istoriju, tradiciju, da pružimo otpor na svakom mestu gde smo napadnuti i pokažemo žilavost kao i do sada", kazao je Mandić.

Dodaje se da je Mandić izrazio zadovoljstvo zbog toga što je vlast u Srbiji prepoznala tešku situaciju, i iskazala spremnost da pomogne Srbima u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO: Gostovanje Darka Zlojutra u emisiji "Svitanje" na RTV Pink

(Espreso.co.rs /B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.