TRAŽIMO ZA ALBANCE U SRBIJI ISTA PRAVA KAO ŠTO IMAJU SRBI NA KOSOVU! Albanski ministar hteo da isprovocira Beograd, pa ispao smešan
Foto: Wikipedia

HIT IZJAVA

TRAŽIMO ZA ALBANCE U SRBIJI ISTA PRAVA KAO ŠTO IMAJU SRBI NA KOSOVU! Albanski ministar hteo da isprovocira Beograd, pa ispao smešan

Ovoj izjavi ministra iz Tirane se svi smeju

Objavljeno:

Ministar za evropske i spoljne poslove Albanije Ditmir Bušati razgovarao je s političkim predstavnicima Albanaca Preševske doline, i izjavio da Tirana od Beograda za njih zahteva ista prava koja imaju Srbi na Kosovu.

U fokusu jučerašnjeg razgovora bila su prava Albanaca Preševske doline i dešavanja u regionu, a predstavnici su Bušatiju kazali da najviše brinu zbog nedovoljnog napretka u socioekonomskim uslovima, kulturi i obrazovanju, kao i zbog nedostatka bazičnih usluga i standarda, što dovodi do gubitka perspektive za mlade ljude i njihovog odlaska, saopštilo je albansko Ministarstvo za evropske i spoljne poslove.

Bušati je ponovio posvećenost Albanije bezuslovnoj podršci zahtevima Albanaca Preševske doline i uveravao sagovornike da će Tirana nastaviti da zahteva od Beograda puno poštovanje svih njihovih prava i ekonomski napredak, navodi se u saopštenju.

"Direktna je obaveza srpskih vlasti da obezbede potpuno i jednako uživanje svih prava albanskoj populaciji u Srbiji, u skladu s obavezama koje proističu iz pregovora s EU i sa medjunarodno prihvaćenim normama. Ono što mi tražimo od Srbije jeste da vam pruži ista prava koja uživaju Srbi na Kosovu", naveo je Bušati.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o dijalogu Beograda i Prištine, a Bušati je ocenio da on "mora da bude okončan uzajamnim priznavanjem dve države", dodaje se u saopštenju.

"Oslanjamo se na naše ubedjenje da proces dijaloga mora da bude zaključen uzajamnim priznavanjem dve zemlje, što bi donelo ne samo potpunu normalizaciju odnosa izmedju njih, već bi bilo i čvrsta garancija demokratske stabilnosti celog regiona", rekao je šef albanske diplomatije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.