SRS: Prekinuti diplomatske odnose sa Crnom Gorom!
Foto: Filip Plavčić

IZRIČITI

SRS: Prekinuti diplomatske odnose sa Crnom Gorom!

Oni zahtevaju od nadležnih državnih organa da odlučnije brane interese državljanke Republike Srbije Sare Vidak

Objavljeno: 24.08.2018. 09:31h
  • 41

Srpska radikalna stranka u saopštenju je navela da najoštrije osuđuje hapšenje studentkinje iz Beograda Sare Vidak koje se nedavno odigralo u Crnoj Gori. Oni zahtevaju od nadležnih državnih organa da odlučnije brane interese državljanke Republike Srbije i da hitno donesu odluku o prekidu svih diplomatskih odnosa sa Crnom Gorom, sve dok optužnica protiv Sare Vidak ne bude ukinuta, a ona bezbedno vraćena u našu državu.


Sara Vidak se tereti za krivično delo napad na službeno lice prilikom obavljanja službene radnje, tačnije, za fizički napad na sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Devojci koja je lažno optužena za napad koji se nije ni dogodio svakodnevno se krše brojna prava: tužilac ju je tokom saslušanja primoravao da prizna krivicu, snimak navodnog napada se prikriva, a ona je zatvorena u Spužu sa najokorelijim kriminalcima, smatraju iz SRS.

Oni navode da ovaj slučaj predstavlja očiglednu zloupotrebu sudstva, zbog čega smo ubeđeni da Sara Vidak u Crnoj Gori ne može imati pravično suđenje. Nakon što su je u svojim izjavama unapred osudili državni organi Crne Gore, Sudski savet, ministar pravde Crne Gore i predsednik Vrhovnog suda Crne Gore, ne može se očekivati da u toj državi postoji i jedan nezavisni sudija koji će smeti da presudi u njenu korist.

Hapšenje Sare Vidak nije prvi slučaj terora crnogorskog režima nad građanima Republike Srbije. Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, još 1994. godine proteran je iz Crne Gore nakon iznošenja kritika na račun mafijaškog režima Mila Đukanovića. U oktobru 2016. godine, članica Srpske radikalne stranke Branka Milić uhapšena je zbog navodne umešanosti u pokušaj državnog udara u Crnoj Gori. Milićeva je, potpuno nevina, provela godinu dana u zatvoru u Spužu i čak bila prinuđena na dvonedeljni štrajk glađu kako bi se izborila za svoja prava. Jedan broj državljana Republike Srbije, koji su takođe uhapšeni u sklopu režiranog postupka zbog izmišljenog puča, još uvek se nalaze u pritvoru u Crnoj Gori, kažu iz SRS.

Srpska radikalna stranka takođe apeluje na sve građane koji provode svoje godišnje odmore u Crnoj Gori da budu oprezni jer se aktuelni režim ove države brutalno odnosi prema Srbima koje smatra najvećim neprijateljima sopstvene države i izmišljene nacije. Srpski radikali Crnu Goru smatraju srpskom državom i nadaju se skoroj promeni antisrpskog režima Mila Đukanovića koji je otišao toliko daleko da je, uprkos volji većinskog stanovništva, uveo Crnu Goru u NATO pakt i priznao nezavisnost Kosova.

Bonus video:

Espreso intervju - Novica Tončev

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media