I RUGOVA JE BIO ZA RAZMENU TERITORIJA! Hašim Tači tvrdi da nastavlja delo nekadašnjeg predsednika Kosova
Foto: Beta

razgraničenje

I RUGOVA JE BIO ZA RAZMENU TERITORIJA! Hašim Tači tvrdi da nastavlja delo nekadašnjeg predsednika Kosova

Međutim, niko se ne seća da je Rugova to rekao

Objavljeno:

Kosovski predsednik Hašim Tači putem Fejsbuka ponovo je komentarisao aktuelnu temu razmene teritorija između Kosova i Srbije, piše Zeri.

On je citirao izjavu pokojnog predsednika Ibrahima Rugove, koji je, prema navodima Tačija, 1994. godine rekao da neće dozvoliti podelu Kosova, već da je za razmenu teritorija.

- Nema podele Kosova, već razmene teritorija – to je bio realan i hrabar stav predsednika Ibrahima Rugove 1994. godine. U međuvremenu, moja pozicija danas, kao predsednika Republike Kosovo, evoluirala je i jasna je: nema podele, nema razmene, već korekcije granice između Kosova i Srbije kako bi se omogućilo Preševu, Bujanovcu i Medveđi da se priključe Kosovu - napisao je Tači.

NE PROPUSTITE

CRNI BMW SA ZATAMNJENIM STAKLIMA NOSI ZASTAVU KOSOVA KROZ BEOGRAD! Da li je ovo najstrašnija provokacija Albanaca (FOTO)

Univerzitetski profesor Miljazim Krasnići, jedan od osnivača Demokratskog saveza Kosova (LDK), i ljudi bliskih pokojnom predsedniku (Kosova) Ibrahimu Rugovi od početaka LDK-a izjavio je za Kallxo da se ne seća da je Rugova ikada izjavio da je za razmenu teritorija sa Srbijom. - Ne, ne sećam se takve Rugovine izjave - rekao je Krasnići za Kallxo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.