HOĆE DA JURIŠAJU NA ĐAKOVICU I KAČANIK, A NEĆE U VOJSKU?! Vučić odgovorio hoće li biti obaveznog služenja vojnog roka
Foto: mod.gov.rs

ODBACIO KRITIKE

HOĆE DA JURIŠAJU NA ĐAKOVICU I KAČANIK, A NEĆE U VOJSKU?! Vučić odgovorio hoće li biti obaveznog služenja vojnog roka

Predsednik Srbije objasnio kako stoje stvari

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je kako je u danu kada je prikazivana moć Vojske Srbije, poletanjem migova sa aerodroma u Batajnici, počela orkestrirana kampanja protiv države od strane nekih nekih opozicionih predstavnika, a sve to zbog priče o mogućem vraćanju obaveze služenja vojnog roka.

- To rade isti oni koji organizuju maloletničke kampove. Onda vidite kako deo medija sve to brani, pa kaže da ima i u Americi i Australiji. Ima naravno, ali uz licencu države - poručio je on.

Predsednik je rekao da uz sve to trpi svakodnevne kritike kako "hoćemo da izdamo Kosovo".

"Oni koji poručuju da će "jurišati na Đakovicu i Kačanik" napadaju nas koji spominjemo eventualno vraćanje vojnog roka. Hoće da jurišaju, a neće vojni rok - poručio je predsednik.

On je rekao da bez obzira na to šta pojedini političari u Srbiji govore, nikoga ne žele da plaše ovom pričom o mogućem vraćanju vojnog roka i da ne želi da građani misle da zbog toga moraju da beže iz zemlje.

- Ne treba niko u Srbiji da se uplaši 90 dana učenja odgovornosti. Mislim da je to važna i dobra ideja, ali neću se prema tome odnositi na jadan način kao oni koji nemaju veze ni sa strukom, ni znanja o vojsci -rekao je Vučić.

- Ja znam stanje u vojsci, i kako da vam kažem da 2021. ili 2022. godine mi više nećemo imati pilota. Imamo problem sa tim ko će da nam vozi tenkove u budućnosti - osvrnuo se Vučić na kritike uvođenja vojnog roka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.