Ambasador SAD o kampu na Zlatiboru: Za razliku od Rusa, mi podržavamo drugu vrstu!
Foto: Beta

drugačiji stav

Ambasador SAD o kampu na Zlatiboru: Za razliku od Rusa, mi podržavamo drugu vrstu!

Kamp na Zlatiboru u žižu javnosti je došao pre nekoliko dana

Objavljeno: 11:27h

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot komentarisao je omladinsko-patriotski kamp na Zlatiboru, rekavši da američka ambasada podržava drugačiju vrstu kampova.

- Zanimljivo je da ruske kolege podržavaju paravojni kamp za decu na Zlatiboru, dok ambasada SAD u Srbiji podržava košarkaške kampove, takmičenje iz geografije i pripreme srednjoškolaca za školovanje u Americi - napisao je on na Tviteru.

Kamp na Zlatiboru u žižu javnosti je došao pre nekoliko dana, kada su se pojavile informacije da su u njemu deca i mladi do 24 godine učili snalaženje u prirodi, orijentiring, ali i da rukuju replikama oružja, eksplozivnim napravama u vidu petardi.

Decu iz Srbije i okruženja koja su prethodnih dana pohadala "patriotsko-omladinski" kamp na Zlatiboru, izmedu ostalih, trenirali su i pripadnici ruske paramilitarne grupe E.N.O.T Korp, a ova kontroverzna "mini-vojska" bila je jedan od organizatora, sada već rasformiranog, kampa.

Ovaj Skotov tvit nije naišao baš na pozitivne reakcije. Jedna tviterašica odgovorila mu je da je "zanimljivo što se meša u unutrašnja pitanja".

- Ko vas je pitao za mišljenje? Vašu podršku smo videli i osetili, onda kada ste nam uništili zemlju i pobili narod, zbog interesa! Dobviđenja - jedan je od komentara.

Bonus video:

Igor Ćuzović, zamenik glavnog urednika na portala Espreso.co.rs, gostovanje na Hepiju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.