Mihajlović: BIA angažovana zbog Koridora 10, MNOGE STVARI NISU JASNE
Foto: Fonetministarstvo

digla se prašina

Mihajlović: BIA angažovana zbog Koridora 10, MNOGE STVARI NISU JASNE

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je, povodom urušavanja zaštitne kosine na Koridoru 10, da je najvažnije da niko nije povređen

Objavljeno:

Navela je i da je zatražena pomoć Bezbednosno-informativne agencije (BIA), kao i da postoje oni koji će utvrditi odgovornost za propuste.

Mihajlović je za RTS navela da je angažovan dodatni izvođač koji radi na raščišćavanju i da se čeka kompletan račun od "Koridora Srbije", a najveći deo platiće izvođač.

Potvrdila je da je pomoć zatražena i od BIA, i da to nije prvi put. Kako kaže, pošto se dešavaju stvari koje nisu jasne, potrebna je odgovornost i da se odgovori na pitanja zašto se preprojektovalo, koliko dugo kuburimo s kosinom i kako je to moglo biti rešeno. Mihajlović je rekla da će Ministarstvo dostaviti sve potrebne podatke. Dodaje i da će se videti da li postoji odgovornost onih koji su se bavili projektovanjem.

Ministarka je poručila da je Grdelička klisura najteže gradilište u Evropi. Dodaje da je slušala i čitala mnoge tzv. stručnjake koji otprilike objašnjavaju šta je trebalo da se uradi, međutim, poručuje da ona veruje u struku. Kaže da su greške moguće, ali da postoje oni koji će utvrditi odgovornost i tada će javnost zanti ko je odgovoran.

Mihajlović ističe da je važno da se sve završi i sanira što pre, izrazivši uverenje da će Koridor 10 biti završen u roku. Još jednom je ponovila da nijedan kilometar neće biti pušten u saobraćaj, a da put nije bezbedan.

Podsetimo, direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić je ranije naveo da je obrušavanje dela Kosine 2 bilo na neki način očekivano.

BONUS VIDEO:

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane da li znaju gde će se nalaziti privremena autobuska stanica?

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.