AKO SE PREŠEVO NE PRIKLJUČI NEZAVISNOM KOSOVU BIĆE PROBLEMA! Najnovije pretnje najvećeg separatiste u Srbiji
Foto: Fejsbuk

HAOS U NAJAVI

AKO SE PREŠEVO NE PRIKLJUČI NEZAVISNOM KOSOVU BIĆE PROBLEMA! Najnovije pretnje najvećeg separatiste u Srbiji

Predsednik opštine Preševo i dalje provocira

Objavljeno:

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da će albansko stanovništvo biti bezbedno samo u slučaju podele "Preševske doline", prenose prištinski mediji.

- Ako se pridružimo kao teritorijalna celina, neće biti opasnosti za bilo koga jer znamo da je to volja naroda. S druge strane, to bi mogao biti veliki rizik, pošto će jedan deo teritorije ostati pod srpskom administracijom, što dalje povlači opasnost od raseljenja Albanaca koji tu žive - rekao je on.

Podsetimo, predsednik opštine Preševo često menja ploču kada je pitanje razgraničenja u pitanju, pa je tako ranije izjavljivao da su politički predstavnici tog područja juga centralne Srbije protiv razmene za sever Kosova, "makar morali da i dalje ostanu pod Srbijom".

Pre toga, tvrdio je da Albanci sa juga Srbije ni pod kojim uslovima neće pristati da se Bujanovac i Preševo pridruže Srbije, a da Medveđa ostane u Srbiji.

- Nećemo pristati ni da polovina Medveđe, Bujanovca i Preševa ostane u Srbiji, a da se druga polovina pridruži Kosovu. Ni pod kojim okolnostima nijedno selo ne sme da bude otcepljeno od celine "Preševske doline" - podvukao je Arifi, a preneo "Koha ditore".

Protiv podele ili razmene teritorija sa Kosovom pored SAD, Nemačke i Velike Britanije snažno su i predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Kosova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.