ALBANCI SU ZAOSTALI, KADA NA VRBI RODI GROŽĐE DOBIĆE PREŠEVO: Dačić iz Rusije odgovorio Prištini
Foto: preentscreen

NIJE ŽELEO DA ĆUTI

ALBANCI SU ZAOSTALI, KADA NA VRBI RODI GROŽĐE DOBIĆE PREŠEVO: Dačić iz Rusije odgovorio Prištini

Šef srpske diplomatije odgovorio na najnovije provokacije

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je na sastanku sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem da Kosovski Albanci nisu ispunili sporazume sa Srbijom i da EU mora da utiče na Kosovo.

On je u Sočiju, na početku razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem ocenio da odnosi Moskve i Beograda napreduju na svakom polju i da je ruskoj strani drago što može da ugosti srpskog ministra.

- Naši kontakti su bili intenzivni. Sećam se sa toplinom moje posete Srbiji u februaru, kada smo slavili 180. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Nakon toga, primili smo 8. i 9. maja srpskog predsednika Aleksandra Vučića, koji je prisustvovao paradi povodom Dana pobede i učestvovao u maršu Besmrtnog puka, a pored toga je imao i razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Mi to mnogo cenimo - rekao je Lavrov.

Lavrov je podsetio i da se s Dačićem sastao u junu u Moskvi, te poručio da je danas imaju priliku da razgovaraju o bilateralnim odnosima, koji, kaže, napreduju na svakom polju, kao i o regionalnim i globalnim dešavanjima.

- Mi smo postigli dobar napredak u svim područjima i mislim da ćemo danas dodati još pozitivnih vibracija našim odnosima - poručio je šef ruske diplomatije.

Prijateljski razgovor
Prijateljski razgovor foto: preentscren

Dačić je ocenio da su međusobni odnosi dostigli veoma visok nivo strateškog partnerstva, te da je to i potvrđeno obeležavanjem 180. godišnjice diplomatskih odnosa, ali i čestim sastancima na visokom nivou.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa pominjanjem "Preševske doline" od strane Albanaca iz Prištine, Dačić je rekao oni hoće da sprovedu projekat "Velike Albanije".

- Njima je malo. Hteli bi da dođu do Niša, oni bi da uzmu i pola Crne Gore i Makedonije i sever Grčke. Uopšte ne shvataju da se situaciju u svetu promenila - ukazao je šef srpske diplomatije.

Tome u prilog je ide i njihovo slavlje rođendana BIla Klintona.

- To je dokaz da su oni zaostali u vremenu - rekao je Dačić i dodao:

- U srpskom jeziku postoji izraz, to će biti kada na vrbi rodi grožđe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.