SRBI I HRVATI SU ISTI, MANIPULIŠE SE BROJEM ŽRTAVA U JASENOVCU I SREBRENICI. MORAJU SE DATI PRAVA I ALBANCIMA: Milan St Protić o začaranom krugu na Balkanu
Foto: Printscreen/Youtube/ BALKAN INFO - Zvanični kanal

POTPUNO ISKRENO

SRBI I HRVATI SU ISTI, MANIPULIŠE SE BROJEM ŽRTAVA U JASENOVCU I SREBRENICI. MORAJU SE DATI PRAVA I ALBANCIMA: Milan St Protić o začaranom krugu na Balkanu

Bivši ambasador Srbije u Americi otvorio dušu

Objavljeno:

Dok god sami sebe ne sagledamo i dok među nama ne istupe oni koji su činili zločine, vrtećemo se u začaranom krugu, kaže Milan St Protić.

Prema rečima ovog istoričara, u tom smislu, i Srbi i Hrvati su isti. "Uvek su drugi krivi i to je taj mentalitet", kazao je on za Jutro TV Prve, govoreći o kalkulisanju sa brojem žrtava u Jasenovcu i zločinom u Srebrenici.

Kada je reč o Kosovu i na tom planu Srbija se vrti u začaranom krugu – ne mogu se tražiti neka prava za Srbe s Kosova, a ne očekivati da se ta prava daju i Albancima. "Srbija mora da se opredeli za jedan od načina rešenja tog problema i da na osnovu toga vodi svoju politiku", kazao je on. Slična situacija je i u odnosima sa Briselom, ne može se očekivati da nam se nešto da, ili pokloni, tek onako.

U tom smislu, objašnjava St. Protić, pavno obavezujući sporazum koji bi trebalo da proistekne iz dijaloga Beograda i Prištine, znači da Srbija ne prizna Kosovo zvanično i u punom smislu, ali da mu dozvoli stolicu u UN, kako bi se tamošnji političari "šepurili" u toj instituciji, što je njima bitno. S druge strane, to bi trebalo da znači da se Srbija obaveže da neće biti na strani ideje da se traži pravo na samoopredeljenje u Republici Srpskoj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.