NIJE MI LAKO DA RAZGOVARAM SA ALBANCIMA: Vučić OTKRIO plan i tri osnovna cilja za Kosovo i Metohiju!
Foto: Beta/Miloš Miškov

gostovanje u dnevniku RTS-a

NIJE MI LAKO DA RAZGOVARAM SA ALBANCIMA: Vučić OTKRIO plan i tri osnovna cilja za Kosovo i Metohiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u Dnevniku RTS-a gde govori o gorućoj temi Kosovu i Metohiji

Objavljeno: 20:19h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u Dnevniku RTS-a gde govori o gorućoj temi Kosovu i Metohiji. On je na početku govorio o pregovorima koji će se održati u septembru između Beograda i Prištine.

Ko da je meni ili bilo kome sa naše strane lako da razgovara sa njima, Albancima. Naš je posao da to radimo i da radimo što najbolje možemo da uradimo za naš narod - rekao je predsednik.

Na konstataciju da će rasplitanje kosovskog čvora trajati duže nego što se čini, čak i godinama, predsednik odgovara:

- Kriza između Srba i Albanaca traje godinama. Mi smo u veoma teškoj situaciji. Mi imamo tri glavna cilja. Naš prvi cilj je da sačuvamo mir i stabilnost, jer to je budućnost za našu decu. Moramo ga čuvati po svaku cenu. Sa druge strane, odnosno pod brojem 2, cilj je da zaštitimo naše državne interese i teritorijalne i imovinske i to je najteži deo. Pod tri, da zaštitimo prava naših ljudi na KiM, da naša deca, naših Srba mogu nesmetano da idu u škole, bioskope. Sada se postavlja pitanje kako da to postignemo.

Predsednik se osvrnuo na definiciju države, te je objasnio da pod definicijom spada teritorija, stanovništvo i vojska i policija.

A koji od ta tri elementa imamo u svojim rukama na KiM? Granice na Jarinju i Brnjaku konačno su postavljenje 2011. godine, postavljena je između Srba i Srba, iako su je Srbi spaljivali - naglasio je Vučić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.