SLOBODA MEDIJA I KOSOVO SU NAJVEĆI MINUSI VLASTI U SRBIJI: Lideri Saveza za Srbiju jedinstveno nastupili u Kraljevu
Foto: Facebook / Tviter

TRIBINA

SLOBODA MEDIJA I KOSOVO SU NAJVEĆI MINUSI VLASTI U SRBIJI: Lideri Saveza za Srbiju jedinstveno nastupili u Kraljevu

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je ocenio da vlast "pritiska narod politikom siromaštva i gušenjem slobode"

Objavljeno: 16.08.2018. 09:41h
  • 97

Budući Osnivači Saveza za Srbiju su na tribini o programu od 30 tačaka održanoj u Kraljevu kao najveće tačke neslaganja sa aktuelnim vlastima naveli slobodu medija i odnos prema Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju pokreta Dveri.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je ocenio da vlast "pritiska narod politikom siromaštva i gušenjem slobode" i dodao da proširenje EU nije nešto na šta Srbija može da utiče.

"Svi u Savezu žele evropsko društvo, sa nivoom sloboda, zaštitu prava radnika i pravnu sigurnost kakva postoji u najrazvijenijim evropskim državama, ali ne treba praviti predmet podele od onog što od nas trenutno ne zavisi jer je i predsednik Francuske rekao da proširenja neće biti dok se EU ne reformiše", kazao je Jeremić.

U saopštenju se navodi i da je jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas, upitan dokle će isto stanje u Srbiji trajati, naveo da "sve zavisi od nas samih i od toga koliko se oslobodimo straha".

"Nećemo se lagati. Ovo može trajati dugo. A može trajati i kraće ako zajedno radimo na tome. Zato smo se i okupili u Savez", rekao je Đilas.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da su ga napadi u medijima bliskim vlastima uverili u ispravnost odluke o Savezu, i dodao da se u Savezu niko ne odriče svojih pojedinačnih identiteta, političkih programa i autonomije u delovanju, kao i da su svi odlučili da se ujedine "zbog promene lošeg sistema vlasti u Srbiji i zbog očuvanja Kosmeta u sastavu Srbije".

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović je ocenio da se vlast sprema "ili da Kosovu da stolicu u UN ili da izvrši 'razgraničenje'", što bi joj, po njegovim rečima, "otvorilo prostor za nesmetano pljačkanje Srbije i vlast u narednih deset godina".

"Oni menjaju Kosovo za vlast. Oni tako prizivaju dalje razmene teritorija. Sve za šta optužuju nas, oni su uradili. Računaju da se u Srbiji ništa ne pamti", kazao je Stefanović.

Predsednik Demokratske stranke, Zoran Lutovac rekao je da medijskih sloboda nema "ako se svaka kritička misao smatra nepoželjnom, ako se opozicija proglašava neprijateljem i ako se mediji otvoreno i prikriveno pritiskaju da budu u službi izvršne vlasti".

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović je, govoreći o decentralizaciji, istakao da se mora "pokrenuti inicijativa da se podsticajnim sredstvima motivišu investitori koji će ulagatu u nedovoljno razvijene sredine", što bi sprečilo "novac da sliva u džepove fantomskih stranih investitora".

Bonus video:

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media