VUČIĆ DA OBJASNI ŠTA ZNAČI RAZGRANIČENJE NA KOSOVU: Zukorlić dao uslovnu podršku predsedniku
Foto: Filip Plavčić

IZNEO SVOJ STAV

VUČIĆ DA OBJASNI ŠTA ZNAČI RAZGRANIČENJE NA KOSOVU: Zukorlić dao uslovnu podršku predsedniku

Lider Stranke pravde i pomirenja rekao u kom slučaju će podržati šefa države po pitanju rešavanja KiM

Objavljeno:

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima njegovu podršku u rešavanju kosovskog pitanja, ali da treba da objasni šta znači njegov predlog o razgraničenju sa Kosovom.

"Potrebno je da predsednik razjasni šta znači razgraničenje. To može da bude i priznavanje postojećih granica, definisanje odnosa, ali može značiti i promenu granica. Ovo poslednje je najrizičnije, jer nigde u svetu, a posebno na Balkanu, nemamo ozbiljnijih primera da je do promene granica došlo bez sukoba", naveo je Zukorlić.

"Teorijski su moguce promene granica uz dogovor obe strane, ali ovde imate i zainteresovanost međunarodnih sila, dakle, to nije samo bilateralno pitanje i bio bih veoma oprezan. Nije loše imati više predloga kojima bi se prišlo mirno i bez gorčine. U svakom slučaju, Vučić ima moju podršku u rešavanju kosovskog pitanja", rekao je Zukorlić u intervjuu za "Kurir".

On smatra da uopšte nije dobro da se predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjašnjava o Kosovu, jer kako kaže, preti da će da ruši Bosnu i da je deli.

"Dakle, čovek koji sebi dopusti taj nivo šovinizma i neozbiljnosti nije dobro da učestvuje u bilo kojoj ozbiljnoj temi, jer samo doliva ulje na vatru. Uključivanje Dodika je destruktivno", kaže Zukorlić, podsećajući na Dodikovu "šovinističku izjavu koja je uvredila verska osećanja muslimana - kako muslimani arlauču sa džamija".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.