TVRDI DA NIJE MUSLIMAN, TUČE ŽENU, PIJE ZA RAMAZAN, NAVIJA ZA PARTIZAN I NOSI UNIFORMU JNA! Ove stvari o Ramušu Haradinaju ne zna ni CIA (EKSKLUZIVNI FOTO)
Foto: Afera, Printscreen/Youtube

IZNENAĐENJE?

TVRDI DA NIJE MUSLIMAN, TUČE ŽENU, PIJE ZA RAMAZAN, NAVIJA ZA PARTIZAN I NOSI UNIFORMU JNA! Ove stvari o Ramušu Haradinaju ne zna ni CIA (EKSKLUZIVNI FOTO)

Mnoge stvari iz Haradinajevog života do sada nisu bile poznate javnosti

Objavljeno:

O Ramušu Haradinaju uglavnom se sve zna, a za njegova zlodela u uniformi OVK čuo je čitav svet, mada ga kazna još uvek nije stigla, jer mu je Haški tribunal dva puta izricao oslobađajuću presudu.

Espreso.co.rs vam donosi drugu stranu priče o premijeru takozvane Republike Kosovo: kako tuče ženu Anitu, ko je supruga njegovog brata Dauta, sve priče o njemu koje kruže na Kosovu, a prvi put vam prikazujemo i njegovu fotografiju iz JNA.

Čak i kad su Albanci u pitanju mišljenja o Ramušu su podeljena - za jedne je heroj, za druge ratni profiter i kriminalac.

Tako se mogu čuti priče o raznim kriminalnim radnjama Haradinaja još iz perioda kad je bio radnik obezbeđenja u noćnim klubovima u Švajcarskoj, a to "poslovanje" je kasnije preneo na Kosovo.

Ono što je zanimljivo je i da je služio vojsku u JNA u Pirotu, a prema svedočenju Roberta Čobana, bio je jedan od retkih Albanaca u kasarni koji je govorio srpski.

Iz vojničkih dana u JNA
Iz vojničkih dana u JNA foto: Afera

Kako piše nedeljnik "Afera", Haradinaj je često na meti napada zbog sukoba s predstavnicima islamske zajednice na KiM, pošto često za sebe kaže da nije musliman, a hvali se i kako Ramazan obeležava uz alkohol.

Prema pisanju ovog nedeljnika, Ramuš Haradinaj je sa svojom suprugom Anitom stupio u vezu dok je još bila maloletna, što je suprotno vrednostima za koje se zalažu Albanci.

Nerazdvojna braća
Nerazdvojna braća foto: Fejsbuk

Njegov rođeni brat Daut, nekadašnji general OVK oženjen je, verovali ili ne, Anitinom (suprugom Ramuša Haradinaja) rođenom sestrom.

Priča se i da je njegov brat Enver ubijen zbog krvne osvete i poslova oko droge. Porodica Haradinaj poznata je po čestim oružanim sukobima s drugim plemenima, ali i po bogatom i raskošnom životu.

Uvek uz borce OVK
Uvek uz borce OVK foto: Fejsbuk

Takođe, ostaće zabeleženo da je Igbala Rugova iz "Mreža žena Kosova" tražila ostavku Haradinaja zbog toga što je fizički nasrnuo na stariju ženu u Prizrenu, kao i zbog tvrdnji da fizički zlostavlja svoju suprugu Anitu.

Ramuš do danas nije odgovorio na ove optužbe.

Sa suprugom ide na sve prijeme
Sa suprugom ide na sve prijeme foto: Fejsbuk

Nikad nije krio da navija za Partizan jer, kako je govorio, u njemu je uvek igralo dosta Albanaca. Njegov deda sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, a nekoliko puta sam Ramuš hteo je da njegove posmrtne ostatke prenese na KiM, ali mu to nije polazilo za rukom.

Braća Haradinaj su predvodnici velikog kriminalnog klana čija je delatnost usmerena, prema nalazima BIA, na ilegalnu trgovinu oružjem, drogom, akciznom robom, kradenim vozilima, kao i reketiranjem albanskog stanovništva.

Na obeležavanju godišnjice OVK
Na obeležavanju godišnjice OVK foto: Fejsbuk

„Krijumčarena roba se distribuira u Makedoniju, na jug Srbije, u Rašku oblast, te u Crnu Goru, korišćenjem putnog pravca Peć-Kula-Rožaje“, navodi se u izveštaju BIA.

Klan Haradinaj oslanja se na porodicu Ekrema Luke. Porodica Keljmendi, koju predvodi Naser, u bliskoj je vezi s Haradinajevima i “kontroliše šverc droge i nafte, trgovinu ljudima, kao i pranje novca na području Peći”.

Takođe, Haradinaji su povezani s klanom Babaljija koji deluje na području Đakovice i bavi se krijumčarenjem benzina iz Albanije, te ilegalnom trgovinom narkoticima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Afera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.