TITO JE OMOGUĆIO ALBANCIMA DA TALASAJU NA KOSOVU, ZBOG TOGA DANAS ISPAŠTAMO: Srpski političar okrivio Broza za nesreću koju smo doživeli
Foto: Profimedia

OKRIVIO KOMUNISTE

TITO JE OMOGUĆIO ALBANCIMA DA TALASAJU NA KOSOVU, ZBOG TOGA DANAS ISPAŠTAMO: Srpski političar okrivio Broza za nesreću koju smo doživeli

Srpski poslanik izneo je svoje mišljenje o problemu s Albancima na Kosovu

Objavljeno: 11:08h

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Žika Gojković i njegov POKS izdali su saopštenje u kome Albance nazivaju Šptarima i za, kako kažu, njihovo "talasanje" okrivljuju Josipa Broza Tita i komuniste.

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podseća da su Kosovo i Metohija prvi put dobili granice 1945. godine, kada su ih ucrtali komunisti i Albancima dali 5.198 km2 teritorije na upravu, a zatim naredne godine prošili na 10.908 km2 kao što je i danas.

Pre 1945. godine, za vreme Kraljevine Jugoslavije, kralj je teritoriju Kosova i Metohije razdelio na tri banovine, Zetsku, Moravsku i Vardarsku, tako da Šiptari nisu bili većina ni u jednoj od te tri banovine, niti su imali neka posebna prava u odnosu na druge građane. Za vreme Kraljevine Jugoslavije, nisu se dizali na ustanak, niti su tražili veća prava.

foto: Fonet

- Za vreme kralja, nije bilo nikakve granice između Kosova i Srbije, a današnju "granicu" ucrtali su komunisti, oni koji su ukinuli kraljevinu. Oko te granice se mi sada borimo, da li postoji ili ne postoji. Da nije ucrtana od strane komunista 1946. godine i da nisu Ustavom iz 1974. dobili skoro pa državu, ne bismo imali danas oko čega da se sporimo sa Albancima, jer se stečena prava teško ukidaju. Komunisti su im dali autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju sa atributima državnosti i time stavili ogroman teret o vrat srpskog naroda koji nas guši i danas. Zahtevam da se narodu saopšte imena srpskih komunista koji su to dozvolili i da se crnim slovima upišu u istoriju Srba. Skandalozno je da danas mnoge ulice nose njihova imena, poput Slobodana Penezića Krcuna i sličnih izdajnika srpskog naroda – istakao je narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

POKS podseća da su se Albanci za vreme kraljevine ponašali kao lojalni građani.

"Šiptari su bili manji od makovog zrna za vreme kralja Aleksandra I Karađorđevića jer su znali sa kim imaju posla i da im se ne isplati da talasaju”, zaključio je Gojković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.