UBIJENI HEROJI S KOŠARA DOBILI SVOJ MURAL! O slikama srpskih junaka priča cela Srbija (FOTO)
Foto: Beta / Biljana Ljubisavljević

SJAJNA STVAR

UBIJENI HEROJI S KOŠARA DOBILI SVOJ MURAL! O slikama srpskih junaka priča cela Srbija (FOTO)

Mural je osvanuo na zidu haleČair u Nišu

Objavljeno:

Na jednom od zidova ograde u neposrednoj blizini stadiona i hale Čair proteklih dana završen je mural sa likovima četvorice stradalih boraca sa Košara – Dragana Grubića (26), Dejana Mitića (23), Ivana Vasojevića (24) i Predraga Leovca (24).

Mural je oslikao akademski slikar iz Niša Sava Mišić, na predlog dvojice prijatelja, takođe Nišlija, Mladena Stankovića i Miloša Rašuoa.

Stanković je agenciji Beta kazao da su sva trojica veliki poštovaoci vojnika koji su se borili na Košarama 1999. godine i otuda ideja o muralu.

"Želeli smo da podstaknemo ljude da se informišu o toj bici koju je naša vojska vodila. Oni upućeniji znaju da bitka na Košarama predstavlja najvažniju bitku u modernoj istoriji Srbije. Njome je sprečena kopnena invazija i okupacija naše zemlje tokom NATO agresije", istakao je Stanković.

Mural koji je sve oduševio
Mural koji je sve oduševio foto: Beta / Biljana Ljubisavljević

On je podsetio da su murali posvećeni herojima sa Košara urađeni u Beogradu, Negotinu i Kosovskoj Mitrovici, ali je prvi put u našoj zemlji urađen mural sa likovima boraca.

"Vodnici Dejan Mitić i Ivan Vasojević, i potporučnik Predrag Leovac nastradali su u borbama na Kosovu i Metohiji, a Dragan Grubić nastradao je nesrećnim slučajem 2004. godine", rekao je Stanković.

Sjajan mural na Čairu
Sjajan mural na Čairu foto: Beta / Biljana Ljubisavljević

Pored likova vojnika, na muralu je ispisan i stih: "Ubacite u bukvare ljutu bitku za Košare, neka znaju srpski đaci gde su ginuli junaci".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.