MONAH SAVA JANJIĆ JE AGENT NA KUB, TO SAM ZNAO JOŠ 2000. GODINE! Oglasio se i Đuka i pokušao da raspetlja kosovski čvor
Foto: Nebojša Mandić / Beta

OBJAŠNJAVANJE

MONAH SAVA JANJIĆ JE AGENT NA KUB, TO SAM ZNAO JOŠ 2000. GODINE! Oglasio se i Đuka i pokušao da raspetlja kosovski čvor

Poslanik SNS zna šta je prava pozadina protivljenja sporazumu na Kosovu

Objavljeno:

Otkako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obznanio da je plan Srbije da ide na razgraničenje s Kosovom, nema ko to nije prokomentarisao.

Poslednji u nizu je poslanik SNS Vladimir Đukanović. Popularni Đuka odabrao je Jutjub kao kanal komunikacije i izrazio zabrinutost "pogrešnim tumačenjem Vučićevog predloga".

Prema Đukanovićevim rečima, napadi dolaze iz istog centra.

Poslušajmo šta nam Đuka govori:

- Posle izjave predsednika Srbije pratio sam reakcije po društvenim mrežama, to je neverovatno. Ovde su neki odmah skočili: "To je veleizdaja". A da ih pitate šta je veleizdaja, nemaju pojma. Oni su odmah shvatili da je to priznanje Kosova. Ko je uopšte pominjao nezavisnost, samo je neko tražio da se razgraničimo. Može jedna država, dva sistema, moramo da znamo kome šta pripada. Jer, suživot s Albancima nam ne ide, to je jasno kao dan - konstatovao je Đuka, pa nastavio:

- I onda su skočili ti s potpuno ludačkim stavovima, gde ne daju nikakvu ideju. Valjda misle da mi ne treba da dobijemo ništa. Potpuno mi je van pameti to što rade Đilasovi operativci, tu posebno mislim na Mlađu Đorđevića, jednog uber prevaranta. On je, dok je bio Tadićev savetnik za dijasporu, sve pogubio: od Crne Gore do Kosova, gde su stavili granicu na Jarinju i na Brnjaku. I sad ta ekipa ide od monaha do sveštenika, pravi mrežu po crkvi, kako bi pojedini sveštenici i igumani iznosili svoje stavove.

foto: Filip Plavčić

Onda je Đuka konkretno rekao na koga misli:

- Razumem kad stav o nečemu iznese patrijarh, pa čak i neke vladike, red je da se crkva izjasni o važnim životnim pitanjima. Ali, ako bi to radio svaki iguman ili monah, to nije normalno. Ako si monah, ti si u podvižništvu, odlučio si da se izoluješ od sveta oko sebe. Zamolio bih našu crkvu da te igumane, tačnije tog jednog igumana političara, umoli da se malo vrati crkvi i veri, a da se manje bavi politikom. A ako hoće to da radi, neka skine mantiju i neka se kandiduje na izborima - poručuje Đuka.

Prema njegovom mišljenju, "ovo što se radi je van svake pameti".

- Jasno vam je ko to sponzoriše. Ja ih samo pitam: šta ste vi to nama ostavili? Šta smo mi to dobili od vas? Na Kosovu smo vašom politikom dobili granicu. Vi ste hapsili te koji su bili protiv te granice, a čak su je jednom i zapalili. Vi danas vodite kampanje da se ruše neki objekti baš uz administrativnu liniju, baš zato što vam smeta da tamo neko ima kontrolu - obrazložio je Đukanović zašto, po njegovom mišljenju, nije dobro srušiti sporni privatni objekat na vrhu Kopaonika.

Tu nije bio kraj.

- A šta to vi nudite da Srbija nešto dobije? Kad vas neko zove na unutrašnji dijalog, nećete da dođete. Nećete ni referendum. A šta to hoćete? Da Srbija sve izgubi? Pa to je sramota. To nije normalno - ozlojeđen je Đuka.

foto: Printscreen/YouTube/ Radio Gračanica

Pričao je on još zanimljivih stvari, pogledajte video, ali je posebno zanimljivo da je u komentarima ispod klipa označio igumana Savu kao "trostrukog agenta".

Tvrdnja Vladimira Đukanovića da je iguman Sava Janjić agent
Tvrdnja Vladimira Đukanovića da je iguman Sava Janjić agent foto: Printscreen/Facebook/Владимир Ђукановић

Vaše mišljenje?

Bonus video:

Espreso tviter Zoran Lutovac:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.