ZAHAROVA UZ OSMEH IZGRLILA DAČIĆA! Ivica vodi Putinovu Mašu na kolače u hotel Moskva (FOTO)
Foto: Fejsbuk

PRIJATELJI

ZAHAROVA UZ OSMEH IZGRLILA DAČIĆA! Ivica vodi Putinovu Mašu na kolače u hotel Moskva (FOTO)

Marija Zaharova ponovila je stav Rusije da nikada nećepriznati nezavisnost Kosova

Objavljeno:

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova boravi u poseti Srbiji tokom koje se susrela sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, a usledila je i zajednička konferencija za medije.

Na početku zajedničkog obraćanja, šef srpske diplomatije Ivica Dačić je poručio da mu je veliko zadovoljstvo što je izrazio dobrodošlicu Mariji Zaharovoj, jer je reč o poseti upriličenoj nakon dogovora sa Sergejem Lavrovim koji je i počasni gost Sabora trubača u Guči.

"Zaharova pruža podršku Srbiji, veliki nam je prijatelj i to uvek pokazuje. Mi smo istorijski dva bliska i sestrinska naroda i dve države koje su imale isključivo prijateljske odnose. Hvala i na podršci odbrani suvereniteta i integriteta Srbije, kao i na podršci na međunarodnoj javnoj sceni. U tom pogledu, predsednik Vučić je u stalnom kontaktu sa Rusijom, informiše o svim problemima i otvorenim pitanjima u dijalogu sa Prištinom i sa našom čvrstom pozicijom kada je reč o nepriznavanju nezavisnosti KiM. Očekujemo do kraja godine posetu predsednika Putina Srbiji, takođe sednicu Mešovitog komiteta za saradnju Rusije i Srbije, te je ova godina u znaku našeg jubileja - 180 godina diplomatskih odnosa naše dve države. još jednom lično zahvaljujem ministru Lavrovu i Mariji na spremnošću da uvek odgovore na naše upite i pozive i pomognu u rešavanju raznih problematičnih pitanja. Šta god ko tražio od Srbije, mi nikada nećemo ugroziti odnose sa Rusijom", istakao je Dačić.

Zajednička konferencija za medije
Zajednička konferencija za medije foto: Fejsbuk

On je dodao da mu je drago što će Zaharova imati priliku da se prijatno iznenadi saborom u Guči, ali i ljubavlju sa kojom je srpski narod dočekuje.

"Znam da me svi pitaju šta ću pokloniti Mariji, trudio sam se da dajem sporedne odgovore, jer moram da je iznenadim, ali svakako za mene lično je veliko zadovoljstvo što je ona prihvatila da dođe u Srbiju. To je samo kiorak dalje ka jačanju našeg prijateljstva. U to ime je pozivam da pojedemo moskva šnit u hotelu Moskva", sa osmehom je naveo Dačić.

U nastavku je Zaharova podvukla istorijske veze koje spajaju Srbiju i Rusiju i zahvalila se na pozivu da dođe u posetu, ali i iskoristila priliku da, kako je objasnila, "upozna Srbiju kulturno i istorijski".

Večeras u 21 sat u Guči će Zaharovoj biti uručena plaketa počasnog gosta Sabora, a Dačić je zjavio da će to biti prilika da Zaharova vidi kako se truba može koristiti i u miroljubive svrhe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.