NARODNA STRANKA traži OSTAVKU gradonačelnika NOVOG SADA: Vučević ima pravo da blamira sebe, ali nema pravo da ponižava Novi Sad!
Foto: Beta, www.narodna.org.rs

ZAHTEV

NARODNA STRANKA traži OSTAVKU gradonačelnika NOVOG SADA: Vučević ima pravo da blamira sebe, ali nema pravo da ponižava Novi Sad!

Zbog štetnih postupaka i potpunog zanemarivanja interesa grada Novog Sada u poslu javno-privatnog partnerstva u JKP Stanu, Narodna stranka poziva gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da momentalno podnese ostavku

Objavljeno:

Narodna stranka traži ostavku gradonačelnika Novog Sada zbog kriminalnog i skandaloznog postupanja u privatizaciji JKP stan.

Zbog štetnih postupaka i potpunog zanemarivanja interesa grada Novog Sada u poslu javno-privatnog partnerstva u JKP Stanu, Narodna stranka poziva gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da momentalno podnese ostavku.

- Iako je upozoravan od strane Narodne stranke da ne srlja u potpuno besmislenu i kriminalnu privatizaciju JKP Stana, Miloš Vučević je istrajavao i kapriciozno instistirao na poslu sa litvanskom firmom za koju je od početka bilo jasno da ima sumnjivu poslovnu reputaciju, kažu iz Narodne stranke i dodaju: - Prvo, najvažnije i osnovno pitanje je sa kojim pravom Miloš Vučević ulazi u proces privatizacije javno-komunalnih preduzeća. U pitanju je kapital grada Novog Sada i niko nema pravo da bagateliše i proćerda ono što su generacije novosađana sticale. S kojim pravom sprovodi privatizaciju JKP Stana i najavljuje privatizaciju Spensa? - Vlast SNS-a u gradu Novom Sadu predvođena Milošem Vučevićem najpre je potpuno upropastila JKP Stan, a onda je predložila javno-privatno partnerstvo sa konzorcijumom koji predvodi litvanska firma Busto Valda UAB, koja je toliko nesolidna da na kraju procesa nije imala dovoljno novca da uplati ni osnivački ulog, objašnjavaju iz Narodne stranke.

- Elementarna logika nameće pitanje: Šta to Litvanci znaju, mogu i imaju, a ceo komunalni sektor, iskustvo i znanje novosadskih radnika i rukovodilaca ne znaju, ne mogu i nemaju? - Svako razuman bi nakon neuspešnog posla na trenutak zastao i analizirao vlastite greške, ali Miloš Vučević ide korak dalje i najavljuje novi postupak privatizacije JKP Stan. Uz to najavljuje da će, za razliku od prethodne neslavno propale u pokušaju, kriminalne i skandalozne, novu ponudu za JKP Stan učiniti „još atraktivnijom i vidljivijom za stranog partnera“. To znači da Vučević priznaje da je prethodni postupak bio neatraktivan i manje vidljiv? - Gradonačečlnik Novog Sada pokazuje temeljno nerazumevanje i neznanje funkcionisanja komunalnog sistema. Nije smisao upravljanja gradom da učinite atraktivnijom i vidljivijom ponudu stranom partneru, nego da ta ponuda svojom sadržinom zaštiti javni interes i prava zaposlenih u JKP Stanu. Nije posao gradonačelnika da privileguje i pogoduje stranom partneru, nego da vodi računa o interesu grada Novog Sada.

- Vučević ima pravo da blamira sebe , ali nema pravo da ponižava Novi Sad, zaključuju iz ove stranke. Bez obzira da li ovu odluku doneo lažni gradonačelnik Miloš Vučević ili stvarni Andrej Vučić, odgovornost će snositi samo jedan - Miloš Vučević. Zato Narodna stranka poziva Miloša Vučevića da momentalno podnese ostavku.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.