OTKUD NATAŠA KANDIĆ, BISERKO, OJAĐENA OPOZICIJA I SVEŠTENSTVO SPC NA ISTOJ STRANI? Đurić i Selaković oštro odgovorili na napade (FOTO)
Foto: Kancelarija za KiM

RAT U NAJAVI

OTKUD NATAŠA KANDIĆ, BISERKO, OJAĐENA OPOZICIJA I SVEŠTENSTVO SPC NA ISTOJ STRANI? Đurić i Selaković oštro odgovorili na napade (FOTO)

Udario tuk na luk, što bi srpski narod rekao

Objavljeno:

Na sastanku sa Srpskom listom u Kosovskoj Mitrovici generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić nazvali su sveštenstvo raško-prizrenske eparhije na čijem je čelu episkop Teodosije "nesrećnim članovima SPC".

Selaković je rekao:

- Pozivaju se na Boga i Jevanđelje, a postideli bi se pred Patrijarhom Čarnojevićem koji je spasavao narod. Oni zaboravljaju na to.

"Apelujući na Srbe da sačuvaju jedinstvo, Selaković je upitao „nije li čudno što su se odjednom na istoj strani našli i oni kojima su puna usta borbe za srpsko Kosovo s onima koje je nagrađivalo, odlikovalo i slavilo takozvano nezavisno Kosovo. Otkud na istoj strani i predstavnici ojađene srpske opozicije i neki nesrećni članovi SPC, ali i Nataša Kandić i Sonja Biserko, oni kojima su u Prištini dodeljivali odlikovanja i nazive ulica. I svi nas oni ubeđuju u jednu stvar da je bolje da celo Kosovo i Metohija budu takozvano nezavisno albansko Kosovo, da se u to ne dira. Da je to kao sveto pismo. I nije im važno ni što u Suvoj Reci, Kačaniku, Glogovcu, nema nijednog Srbina, ni sprskog popa, ni monaha… Ja danas želim da postavim pitanje – treba li svi da idemo tim putem pa da čekamo da u jednom po jednom mestu tiho nestajemo i samo sledimo tu priču ili treba da čuvamo ono što čuva nadu, život, Srbiju. To su ljudi“, naveo je Selaković.

On se predstavnicima Srpske liste zahvalio jer nisu naseli na priče koje su pojedinci pokušali da fabrikuju.

Sastanak sa Srbima s Kosova
Sastanak sa Srbima s Kosova foto: Kancelarija za KiM

„Kriju se neretko i iza imena naše crkve pokušavajući sve vreme da vas zavaraju, da stvore atmosferu da ispadne da niste na istoj strani sa svojim predsednikom, Srbijom, pokušavajući da fabrikuju priču u kojoj svi organi vlasti ne brinu o svome narodu, o Kosovu i Metohiji i pokušavaju da vam prikažu da se ovde priprema u nekom dogovoru između nas kao dela srpskog rukovodstva i albanskog rukovodstva u Prištini neki scenario. Koliko su namere bile ozbiljne svedoči i činjenica da su ijedan mali deo na sreću SPC pokušavali da uvuku u ovu priču. Hvala vam što niste naseli“, rekao je Selaković.

Marko Đurić je takođe zahvalio predstavnicima Srpske liste na izdržljivosti i hrabrosti da podnesu „tu neverovatnu kampanju laži“.

„Posebno želim da se obratim vama i Srpskoj listi i onih 90 posto građana koji su shvatili važnost da se ujedinimo oko politike iz Beograda, koja nije privatna politika već jedinstvena državna politika. I uspeli smo u tome da u jednom teškom vremenu u ruke državi stavimo najjači politički adut, a to je sloga srpskih predstavnika. I ne želim ni da govorim koliko bi situacija bila neuporedivo teža da nije tako, da je na čelu svake opštine različita partija, pa da znaju da u budućnosti ne moraju da razgovaraju ni sa predsednikom, ni sa Vladom već kao na pijaci. Vi ste ti koji su to omogućili“, naveo je Đurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.