BILA JE PRAVA I JEDINA SLOBINA TAJNICA! Socijalisti se opraštaju od Miloševićeve Mire
Foto: Zorana Jevtić, Reuters

TUGA

BILA JE PRAVA I JEDINA SLOBINA TAJNICA! Socijalisti se opraštaju od Miloševićeve Mire

Svi su išli kod nje po dozu optimizma

Objavljeno: 15:17h

Socijalisti se opraštaju od svoje Mire! Funkcioneri SPS-a za epsreso.rs kažu da je stranka izgubila velikog i jednog od najlojalnijih ljudi i da će večno pamtiti Miru Dragojević (80).

Počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić koji je u poslednje vreme bio jedan od najbližih saradnika preminule Mire Dragović, dugogodišnje najbliže saradnice Slobodana Miloševića kaže za espreso.co.rs da je veoma tužan.

"Duboko ljudski i maksimalno profesionalno je bila odana i privržena Predsedniku, ostavljajući utisak na sve one koji su prolazili kroz njegov kabinet - podjednako i na državnike,političare i na one obične ljude sa manjim ili većim životnim brigama. Drugarica Mira ni posle smrti Slobodana Miloševića nije menjala svoj životni put, već je na isti način, privrženo i odano negovala uspomenu na Slobodana Miloševića. Neka joj je slava", rekao nam je Mrkonjić.

Žali za partijskom drugaricom
Žali za partijskom drugaricom foto: Zorana Jevtić

Slobin ministar, funkcioner SPS-a i dugogodišnji prijatelj Mire Dragović Nikola Šainović za espreso.co.rs kaže da je "Mira bila prava tajnica u onom smislu kako to Hrvati kažu, jer usta je imala ali jezik nije. Nikada ništa nikome nije rekla i takva je bila do kraja".

"Bila je sjajna žena, sećaćemo je se po tome ali i po onome što nam je objasnila kako treba biti odan i obavljati važan državni posao. Ona nije bila na funkciji, ali jeste bila na važnom državnom zadatku kojeg je obavljala maestralno. Duboko sam potresen njenom smrću, eto uzela ju je teška bolest, ali nikada je neću zaboraviti, jer je ponavljam bila pravi drugar",rekao nam je Šainović.

Bio je dugogodišnji prijatelj Mire Dragojević
Bio je dugogodišnji prijatelj Mire Dragojević foto: Filip Plavčić

Narodna poslanica SPS-a u Skupštini Srbije Snežana Paunović za espreso.co.rs kaže da je Mira bila pre svega veliki čovek i socijalista.

"Bila je iskreni socijalista, borac za pravdu i levičarsku ideju, pravi prijatelj! Miro moja, neka te anđeli čuvaju jer ti je među njima mesto. Umela je da probudi moral i entuzijazam u svima nama i to onda kada je bilo najteže biti socijalista. Verovala je u sve nas i bila ponosna na sve što smo izdržali posle satanizacije Socijalista. Kod koje smo dolazili po dozu optimizma. Na svemu joj hvala i večna joj slava", rekla nam je ona.

Mira joj je unosila potrebnu snagu da istraje
Mira joj je unosila potrebnu snagu da istraje foto: Fejsbuk

Inivijator za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću Jovana Dimitrijević kaže za espreso.co.rs da su mladi socijalisti izgubili uzor u poslu koji im je bila Mira.

"Bila je divna žena pozitivnog duha i velikog srca,koja je volela i savetovala mlade. Obradovala ju je inicijativa za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću i činjenica da sve više mladih čuva uspomenu na njega. Naš prvi susret bio je srdačan i emotivan. Slava joj i hvala", kaže nam Jovana.

Naučila je puno od Mire Dragojević
Naučila je puno od Mire Dragojević foto: Filip Plavčić

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.