SAVEZ ZA SRBIJU OSNIVA SE U SEPTEMBRU! Jeremić najavio početak rada Đilasove koalicije
Foto: Fonet

SPREMNI

SAVEZ ZA SRBIJU OSNIVA SE U SEPTEMBRU! Jeremić najavio početak rada Đilasove koalicije

- Savez za Srbiju se odlučno protivi bilo kakvom sporazumu koji bi za posledicu imao članstvo takozvane države Kosovo u UN. Onima koji su spremni da takvu politiku podrže, vrata su otvorena, rekao je Jeremić...

Objavljeno:

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će Savez za Srbiju biti formalno osnovan u septembru.

On je u intervjuu agenciji Beta rekao da će lideri opozicije ovog meseca predstavljati program od 30 tačaka Saveza za Srbiju u direktnom razgovoru sa gradjanima širom zemlje, te da su otvoreni za sugestije i "voljni da prihvate svaku dobru ideju".

"Verujem da ćemo početkom septembra završiti taj krug konsultacija sa gradjanima i ozvaničiti Savez zasnovan na programskoj platformi koja sadrži ne samo ideje, već i način na koji to treba sprovesti u delo", rekao je Jeremić. Upitan o tome da li bi neko ko pristaje na pravno-obavezujući sporazum sa Prištinom mogao da bude član Saveza, Jeremić je rekao da je Savez pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji postavio kao jedno od najvažnijih tačaka opozicionog okupljanja, i da tu ne može biti kompromisa.

"Savez za Srbiju se odlučno protivi bilo kakvom sporazumu koji bi za posledicu imao članstvo takozvane države Kosovo u UN. Onima koji su spremni da takvu politiku podrže, vrata su otvorena", rekao je Jeremić.

Upitan o razmimoilaženjima članica budućeg Saveza po pitanju članstva Srbije u Evropskoj uniji, Jeremić je rekao da u Savezu nema nikoga ko se protivi tome da Srbija bude uredjena kao moderno evropsko društvo, ali da opredeljivanje "za" i "protiv" članstva u EU sada nije na dnevnom redu.

"Podela na one koji su 'za' i 'protiv' članstva Srbije u EU je za neko drugo vreme, pošto takva ponuda trenutno nije na stolu, niti će biti još najmanje deceniju. Šta će se desiti sa EU u tom periodu, kako će ona biti ustrojena, da li će i u kojoj formi otvarati vrata za nove članove - to je danas nemoguće predvideti. Rasprava o tome samo skreće pažnju sa mnogo direktnijih i očiglednijih problema sa kojima se kao društvo suočavamo", rekao je Jeremić.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.