VUČIĆ: Da je Tesla živeo u Lici, USTAŠE BI GA SIGURNO UBILE!
Foto: Dado Đilas/Wikipedia

IZVUKAO PARALELU

VUČIĆ: Da je Tesla živeo u Lici, USTAŠE BI GA SIGURNO UBILE!

Žao mi je što je neko ljut što sam nešto nazvao pogromom i što sam podsetio sve da je Nikola Tesla Srbin

Objavljeno:

Srpski predsednik Aleksandar Vučić održao je konferenciju za novinare povodom svog nedavnog istupa u Bačkoj Palanci na obeležavanju Oluje kad je Hrvatsku uporedio s nacističkom Nemačkom.

Komentarišući novo pogoršanje odnosa Hrvatske i Srbije, Vučić je izvukao paralelu između Nikole Tesle i ustaša.

Nakon što je pojasnio kako bi ponovio sve što je rekao u Bačkoj Palanci, osvrnuo se na srpske žrtve u Drugom Svetskom ratu.

"Žao mi je što je neko ljut što sam nešto nazvao pogromom, podsetio sve da je Nikola Tesla Srbin. Nema podataka da je ikada rekao ono o srpskom rodu i hrvatskoj domovini, to je komunistička izmišljotina. Tesle su strašno stradale od ustaškog režima. Da je Tesla bio u Lici u to vreme, sasvim sigurno ne bi preževio, kao što niko od njegovih nije preživeo. Žao mi je što su to činjenice", rekao je Vučić.

Tri dana nakon upoređivanja Hrvatske s Hitlerovom Nemačkom, srpski predsednik je kazao da bi sve ponovio, ali ovaj put da bi rekao i više, pogotovo ako bi mogao videti dan unapred, odnosno što se događalo toekom proslave Oluje u Hrvatskoj 5.avgusta.

Takođe je rekao da moli sve da ne vrše hajku na Milorada Pupovca jer mu on "nije pisao govor".

"Odnosi Hrvatske i Srbije nisu bili naročito topli, ne zbog odluke Srbije, nego zbog permanentnog vođenja politike protiv naše zemlje i našeg naroda. Moja želja za boljim odnosima Hrvatske i Srbije ostaje", rekao je Vučić na press konferenciji.

"Ja neću moliti i kukati zbog hajke i harange protiv mene, neka oni radije pogledaju što su radili. Ja sam govorio na jedan dostojanstven i miran način, ne iznoseći fašističke pozdrave. Što ne bih mogao reći da je bio slučaj u Glini i u nekim drugim hrvatskim mestima. Imamo molbu za njih. Kad god hoćete dobrodošli ste u Srbiju. Kad ne želite, ne morate. Ja od razgovora s bilo kim ne bežim i nisam kukavica", nastavio je.

"Na ovu organizovanu hajku i harangu odgovaram mirnoćom i osmehom. Samo molim da se ne vodi haranga protiv Milorada Pupovca jer mi on nije pisao niti sugerisao niti jednu jedinu reč", stao je Vučič u obranu Pupovca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.