RASKINULI DSS I SNS: Jovanović: Vi ste izdajnici! Đurić: Uništili ste Srbiju!
Foto: Fonet

RAT DO ISTREBLJENJA

RASKINULI DSS I SNS: Jovanović: Vi ste izdajnici! Đurić: Uništili ste Srbiju!

Koalicija sa naprednjacima za sad je raskinuta u 14 opština

Objavljeno:

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučilo je danas da svi opštinski odbori DSS-a raskinu lokalne koalicije sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Koalicija sa naprednjacima raskinuta je u 14 opština, a u koliko će opština još biti iste mere preduzete znaće se uskoro.

Predsednik DSS Miloš Jovanović za "Espreso" kaže da je ovo načelna politička odluka i da je potpuno jasno da nikakav preokret više nije moguć u kosovskoj politici SNS-a.

- Proces se ubrzao i definitivno ide ka potpunoj kapitulaciji i ne želimo da ni najmanje damo legitimitet učešćem u vlasti na bilo kom nivou. Jasno je da lokalne koalicije nemaju veze sa nacionalnom politikom, ali itekako imaju veze sa nacionalnom izdajom koja je danas na delu I koja se kada je u pitanju SNS neće promeniti - rekao je Jovanović za naš portal. Jovanović je dodao da raskid lokalnih koalicija sa SNS-om nema veze sa eventualnim ulaskom Demokratske stranke Srbije u opozicioni Savez za Srbiju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, posle ove odluke DSS-a u saopštenju su rekli da "opsednutost Aleksandrom Vučićem i mržnja prema predsedniku Srbije jedini su politički program froncli Demokratske stranke Srbije, i da uz svoje tradicionalne pozive na nečinjenje i odsustvo svakog osećaja za realnost, po ko zna koji put potvrđuju svoju bezidejnost i inertnost".

- Nadaju se valjda u DSS-u da su i građani Srbije zaboravili da su oni glavni krivci za razbijanje države, da je upravo njihovo nečinjenje dok su bili na vlasti dovelo do toga da se Crna Gora odvoji od Srbije, a da Priština u međunarodnoj zajednici stekne ključnu podršku za jednostrano proglašenje nezavisnosti. Besramno je i nemoralno da jedna stranka, koja je zajedno sa svojim tadašnjim koaliconim partnerima i tajkunima iz DOS-a odgovorna za raspad sopstvene države, danas nekome deli patriotske lekcije, pogotovo ako se one odnose na gubitničku i populističku politiku zamrzavanja konflikta, zabijanja glave u pesak i čekanja da se problemi reše sami od sebe. Plitkoumnost njihove politike pokazuje i činjenica da se i danas DSS uhvatio u kolo sa saučesnicima u razbijanju sopstvene države, sa onima koji su između centralne Srbije i Kosova i Metohije instalirali administrativne prelaze, doveli Euleks i potpisali niz za Srbe štetnih sporazuma, sa onima koji su dobili status heroja u Prištini jer su zatražili pogubno mišljenje Međunarodnog suda pravde i izmestili odbranu Kosova i Metohije iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju. Na taj način Demokratska stranka Srbije je dala jasnu podršku daljoj razgradnji sopstvene države i slabljenju pregovaračke pozicije Srbije u trenutku kada predsednik Vučić čini sve što može kako bi se došlo do održivog i kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kojim bi se obezbedio dugoročni mir i ekonomski prosperitet Srbije. Ali, na sreću, poverenje koje oni imaju u Srbiji svodi se na nivo statističke greške. Znaju građani naše zemlje, a pogotovo Srbi u našoj južnoj pokrajini, da u politici DSS-a nema ni malo ozbiljnosti ni državotvorne sposobnosti i pamte koliko su toga pogubnog učinili na štetu državnih i nacionalnih interesa i zato im nikada više neće dati priliku da vode Srbiju - rekao je direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Bonus video:

Espreso intervju nedelje, Zoran Lutovac

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.