HRVATI TRAŽE DA SE VUČIĆU ZABRANI ULAZAK U HRVATSKU: Zbog OVE IZJAVE počelo je anketiranje na internetu! Nećete verovati koji su rezultati glasanja
Foto: Index.hr

napeto

HRVATI TRAŽE DA SE VUČIĆU ZABRANI ULAZAK U HRVATSKU: Zbog OVE IZJAVE počelo je anketiranje na internetu! Nećete verovati koji su rezultati glasanja

Na portalu Index postavljena je anketa na kojoj se čitaoci izjašnjavaju

Objavljeno:

Govor Aleksandra Vučića u Bačkoj Palanci izazvao je žestoke reakcije u hrvatskim medijima, koji mu najviše zameraju što je Hrvatsku uporedio sa nacističkom Nemačkom.

Ovo je deo govora Vučića zbog kojeg je nastala uzbuna:

- I nije nikakva slučajnost što su datumi, zločina zbog različitosti, zbog vere i nacije, isti. Nacisti su 4. avgusta 1944. godine, provalili u sigurno skrovište jevrejske devojčice Ane Frank i odveli je u logor, da umre. Oni koji su, na isti taj dan, 4. avgusta 1995. godine provalili u Krajinu, ubili više od dve hiljade ljudi i 250.000 prognali, samo su ponovili istu stvar. Isti zločin protiv nekoga ko je različit, ima drugčije ime, poreklo i nekog svog Boga. I u oba slučaja, jedina krivica i Ane Frank i Srba iz Krajine bila je ne nešto što su uradili, nego nečije ubeđenje da će, bez njih, neka zemlja, neki ljudi, biti lepši i bolji. U oba slučaja traženo je i primenjeno konačno rešenje. U oba slučaja, oni koji su drugačiji, optuženi su za samo svoje postojanje. I nije puka koincidencija to što je Hitler, 1919. godine optužio Jevreje za to što se "množe", i što je istu tu reč - "množili su se", upotrebio Tuđman, u svom govoru u praznom Kninu, oslobođenom Srba, od sopstvenih stanovnika. Motiv je, dakle, večan, isto kao zločin koji je prouzrokovao. Mržnja, u svojoj iracionalnosti, ne prepoznaje ni vreme niti bilo kakav kraj, osim onog, konačnog, da nekoga nema. Razlika je, posle svega, samo u brojkama, koje govore, ne o manjoj želji, nego o manjoj efikasnosti. A namera je ista. Hitler je hteo svet bez Jevreja, Hrvatska, njena politika je htela Hrvatsku bez Srba, jer su, kako je rečeno, "razarali hrvatsko nacionalno biće" - rekao je Vučić.

On je, međutim, rekao i još jednu stvar koju hrvatski mediji nisu preneli:

- Danas Srbija govori u ime svih Krajišnika. Bez trunke mržnje, bez poziva na osvetu, bez želje za bilo čim drugim osim za istinom, i elementarnom pravdom - rekao je Vučić.

Dosad je u ovoj anketi učestvovalo oko 30.000 čitalaca Indeksa, a čak 76% njih je za to da se Vučiću zabrani ulazak u Hrvatsku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.