ĐURIĆ: Savet za bezbednost održao sednicu, Vučić nadležnim službama dao zadatke
Foto: Fonet

završena sednica

ĐURIĆ: Savet za bezbednost održao sednicu, Vučić nadležnim službama dao zadatke

Đurić je rekao da je Savet usvojio određene zaključke

Objavljeno: 10:52h

Na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razmatrane su tri tačke, rekao je Marko Đurić ispred Predsedništva Srbije.

Analizirana je političko-bezbednosna situacija, stanje u organima i službama bezbednosti u sistemu odbrane i obaveštajnim službama, civilnim i vojnim, kao i politička i bezbednosta situacija u našem i širem regionu.

Đurić je rekao da je Savet usvojio određene zaključke, a da je predsednik Vučić nadležnim službama dao odgovarajuće zadatke.

- Želim posebno da kažem da smo danas razgovarali o činjenici da se 1930. dan ne sprovodi dogovor o ZSO i da je velika sramota što moramo da razgovaramo o bezbednosti Srba na KiM, a ne o nesprovođenju Briselskog sporazuma od strane Prištine i nesprovođenju garancija koje je međunarodna zajednica dala - rekao je Đurić, i dodao da se na sednici Saveta analizirala političko bezbedonosna situacija na Kosovu i Metohiji, kao i u regionu i da se analiziralo stanje u službama bezbednosti i odbrane i obaveštajnim službama.

Đurić je izjavio, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je Srbija sistemski oslabljena lažnim optužbama protiv države za scenarije protiv svog naroda na Kosovu, koje su izgovarali razni politički i verski predstavnici. "Službe bezbednosti dobile su zadatke protiv tih agenturna delovanja".

On je rekao da će Srbi na Kosovu i Metohiji poslušati apel predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da neće nasedati na provokacije.

Bonus video:

Espreso intervju, Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.