BACALI SU NA LIVADU VOJNU TEHNIKU: Lazanski OKRIVIO prethodne vlasti za SUNOVRAT SRPSKE VOJSKE!
Foto: Printscreen Youtube

optužio sve redom

BACALI SU NA LIVADU VOJNU TEHNIKU: Lazanski OKRIVIO prethodne vlasti za SUNOVRAT SRPSKE VOJSKE!

Govoreći o odnosima Srbije i Kine, Lazanski je podsetio da sa Kinom imamo dobru političku, ekonomsku, ali i vojnu saradnju

Objavljeno:

Spoljnopolitički komentator dnevnog lista Politika, Miroslav Lazanski, rekao je da je unapređenje vojne tehnike zastupljeno u svim velikim svetskim silama i dodao da su prethodne vlasti u Srbiji „pobacale veliki količinu vojne tehnike na livade kraj Smederevske Palanke“ iako je mogla da se modernizuje.

Lazanski je optužio danas, gostujući na TV Pink, bivše vlasti u Srbiji da su ogromnu količinu vojne tehnike koja je još mogla da se koristi ili modernizuje, bacili na livade kraj Smederevske Palanke. On je rekao da se mnoge stvari mogu popravljati, što je normalno u svim državama sveta. Modernizacija je učestala i, kaže, noviteti su retki.

– U američkoj avijaciji još lete avioni iz Vijetnamskog rata, ali su to avioni koji se svake godine unapređuju. Niko ne baca ono što može da se koristi modernizacijom! – kaže Lazanski.

Govoreći o odnosima Srbije i Kine, Lazanski je podsetio da sa Kinom imamo dobru političku, ekonomsku, ali i vojnu saradnju. On je istakao da Kinezi mogu da nam pomognu u razvoju pametne municije sa pametnim navođenjem, u proizvodnji raketa dometa do 300 kilometara, kao i u sajber ratovanju u čemu su, kako je ocenio, otišli jako daleko.

– Kada je reč o stelt tehnologiji, ne bih o tome govorio. To je više za prve stranice novina i tiraž. Budimo ozbiljni: samo tri zemlje imaju stelt tehnologiju – Amerika, Rusija i Kina – rekao je Lazanski.

Bonus video

Espreso intervju - Slavica Đukić Dejanović

(Espreso.co.rs/ Beograd.in)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.