EVO ŠTA SE ZAISTA DEŠAVALO U ŠAPCU NA SKUPU SAVEZA ZA SRBIJU: Lideri opozicije objašnjavaju ko ih je i zašto napao (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Damir Dervišagić

krenula kampanja opozicije

EVO ŠTA SE ZAISTA DEŠAVALO U ŠAPCU NA SKUPU SAVEZA ZA SRBIJU: Lideri opozicije objašnjavaju ko ih je i zašto napao (VIDEO)

Politički skup koji je podigao najviše prašine

Objavljeno:

Kampanja Saveza za Srbiju krenula je juče iz Šapca, gde su lideri opozicije predstavili svoj program od 30 tačaka, međutim, došlo je do incidenta, kada su okupljene pristalice SNS dobacivale i vređale lidere opozicije ispred zgrade u kojoj se održavao skup.

Od sinoć se spekuliše da je osoba koja je navodno fizički napala Šapčanku Aleksandru Krstić u stvari telohranitelj lidera Dveri Boška Obradovića, a onda i "Đilasov batinaš". Međutim, i Obradović i Đilas su ove navode demantovali.

Lideri opozicije za "Espreso" su objasnili šta se zaista dešavalo u Šapcu, a za Aleksandru Krstić ispostavilo se da je referent za odnose sa javnošću opštine Vladimirci, i potpredsednica OO SNS i organizatorka stranačkih događaja.

foto: Zorana Jevtić

- U Šapcu nas je dočekala ekipa SNS-ovaca sa radnom obavezom da viču: “ŠIPTARI, ŠIPTARI IZDALI STE KOSOVO...”. Pitam se ima li granicu bolesni um koji ovako širi mržnju i naređuje “spontane” napade kako bi prikrio sopstvene odluke - rekao je Đilas, koji je naveo i da je čoveka optuženog za napad juče prvi put video na tribini, i zapamtio jer je sedeo u prvom redu.

foto: Filip Plavčić

Borko Stefanović je za "Espreso" rekao kako ih je juče u Šapcu grupa od 30 SNS aktivista dočekala predvođena potpredsednicom OO SNS iz Vladimiraca i uz najgore psovke i uvrede pokušala da napravi incident.

- Naravno da nismo naseli. Nisu oni krivi već onaj koji ih je poslao da prave nerede. Neće im uspeti jer će Savez pobediti i za njih i za sve naše građane. Ono što je najopasnije u celoj priči je to sa ovakvim potezima režim pokazuje da će stalno prekidati skupove opozicije i onemogućavati drugačije mišljenje. To je veoma opasno i može biti uvod u formalnu zabranu opozicionog stava u Srbiji a to ni Pinoče nije radio - rekao je Stefanović.

foto: Fonet

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović rekao je za "Espreso" da ih je sačekalo 30 batinaša i provokatora ispred pozorišta.

- To je strah od ukrupnjavanja opozicije i fašistički metodi gušenja svakog suprotnog mišljenja - rekao nam je Jovanović.

foto: Fonet

Lider Dveri Borško Obradović, rekao je da ono što je tačno je da su batinaši pokušali da isprovociraju predsednika Dveri, i da su grubo gurali čak i žene i unosili im se u lice, posebno muškarac u žutoj majici.

- Snimci sve govore, i jasno je da Aleksandru Krstić niko nije ni pipnuo. A o tome da se ovde radi o izrežiranom scenariju govori činjenica da je dotična član CNC i da je iz Vladimirovaca pa je jasno da nije slučajno došla ispred šabačkog pozorišta. Nakon svega ovoga, niko nije našao za shodno da se zapita šta rade SNS batinaši ispred tribine opozicije. Da li je normalno takvo maltretiranje i guranje svih, naročito žena koje su došle sa liderima opozcije i da li ovo znači da opozicija nema pravo na delovanje i slobodu govora. Niko nije preneo da je sala pozorišta bila prepuna i da je više od 400 ljudi došlo da čuje šta ta opozcija ima da im kaže - rekao je Obradović.

Bonus video:

Espreso intervju - Slavica Đukić Dejanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.