ŠAPIĆ: Neću u Savez za Srbiju, opozicija sam, a samo na Novom Beogradu vlast!
Foto: Espreso

bez koalicije

ŠAPIĆ: Neću u Savez za Srbiju, opozicija sam, a samo na Novom Beogradu vlast!

On je objasnio da na sledećim izborima njegova novoformirana stranka želi da učestvuje samostalno

Objavljeno:

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je danas da se opozicija ne može okupljati oko toga da se ne izlazi na izbore bez ravnopravnih uslova, kao i da je on opozicija i na nivou države i grada, a da je samo na Novom Beogradu vlast.

U intervjuu za nedeljnik NIN, Šapić je upitao zašto mediji koji danas podržavaju Savez za Srbiju koji je u svoj program uvrstio fer i ravnopravne izbore nisu njega ravnopravno tretirali na prethodnim izborima.

- Mene su tukli u ovoj kampanji sa sve tri strane na različite načine: jedni maljem, drugi me gadjali strelom, a treći mi ubrizgavali otrov dok spavam. Nisam imao jednak tretman kao drugi, ni u medijima koji nisu režimski, zašto - upitao je Šapić.

On je objasnio da na sledećim izborima njegova novoformirana stranka želi da učestvuje samostalno, kao i da ne želi da njegova politika bude zasnovana svađama i kritici.

- Pokušavam da budem pozitivan i konstruktivan, a imam utisak da smo upali u vrzino kolo destrukcije i negativne energije. Želim da dobijem mandat na osnovu ideja šta mogu da uradim, a ne da tražim poverenje zbog umeća da se svadjam i kritikujem - objasnio je Šapić.

On je kazao da nije tačno da njegov savez ima ulogu da oduzme glasove opoziciji, jer je, po njegovom mišljenju, nemoguće uzeti glasove od ljudi koji su izlazili iz politike, pa se u nju vraćali.

- Saša Janković je bio zaštitnik građana, Dragan Đilas predsednik Košarkaškog saveza, a Vuk Jeremić predsedavajući a posle toga je radio na kandidaturi za generalnog sekretara UN - to je sve u redu i svako ima pravo da odlazi i da se vraća, ali ne razumem kako smo doši do toga da ja nekome nešto uzimam - kazao je Šapić.

Bonus video:

Slavica Đukić Dejanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.