Vučić smenjuje Gašića do kraja nedelje, ali neće birati novog

To je, kao, smena?

Vučić smenjuje Gašića do kraja nedelje, ali neće birati novog

Kao što je i najavljeno do kraja sedmice stiže zahtev za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića, a do izbora će vojnim resorom rukovoditi jedan od članova Vlade
Objavljeno: 12:53h

Iako je pre mesec dana premijer Vučić najavljivao da će imenovati novog ministra umesto Bratislava Gašića, sada je postalo jasno da od toga nema ništa. Vučić se konačno nakanio da smeni Gašića? Novi ministar za desetak dana! Aktuelni ministar odbrane će, doduše, biti sklonjen sa funkcije, ali će njegova fotelja, po svemu sudeći, do izbora ostati prazna. Proceduralno, zahtev za razrešenje Gašića biće prosleđen u Narodnu skupštinu čim ga predsednik Vlade parafira. Potom je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković dužna je da predlog za smenu stavi na dnevni red prvog narednog zasedanja Skupštine, ali tek kad protekne najmanje pet dana od kada dobije inicijativu.

S obzirom na taj rok, kao i da su vanredni izbori su pred vratima, jasno je da premijer neće imenovati nekog u Vladu koja ima ograničeni rok trajanja. Vučić: Novi ministar u januaru, ali i dalje ne znam ko će zameniti Gašića Zbog toga će najverovatnije Vlada u tehničkom mandatu imenovati jednog od ministara da koordinira resorom odbrane dok se posle izbora ne izabere novi kabinet. (Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.