DA LI ĆE DVERI I ĐORĐE VUKADINOVIĆ GLASATI ZA SMENU VJERICE RADETE? Može li radikalka opstati posle skandaloznih tvitova?
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

polemika ne prestaje

DA LI ĆE DVERI I ĐORĐE VUKADINOVIĆ GLASATI ZA SMENU VJERICE RADETE? Može li radikalka opstati posle skandaloznih tvitova?

Vukadinovića i Obradovića prozivaju na društvenim mrežema da podržavaju ostanak Radete na mestu zamenika predsednika Skupštine

Objavljeno: 15:39h

Grupa od 60 poslanika podnela je inicijativu za smenu Vjerice Radete s mesta potpredsednice Skupštine, a nakon skandalozan tvita u kome je ismejala smrt predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović, kojoj su u srebreničkom masakru ubijena dva sina i suprug.

Zahtev za razrešenje Radete, inače poslanice SRS, podneli su članovi poslaničkih grupa DS, LDP - LSV - SDA Sandžaka, DJB, SDS - Narodna stranka, Kluba samostalnih poslanika, Stranke pravde i pomirenja, kao i SDPS Rasima Ljajića.

U obrazloženju piše da je potpredsednica Srpske radikalne stranke "ugrozila ugled i narušila dostojanstvo Skupštine Srbije svirepim vređanjem žrtava Srebrenice i nedopustivim govorom mržnje, kojim je prekršen član 49 Ustava Srbije, a kojim se zabranjuje izazivanje rasne, nacionalne i verske mržnje".

Međutim, demokrata Goran Ješić napisao je na Tviteru da samostalni poslanik Đorđe Vukadinović i lider Dveri Boško Obradović navodno neće podržati inicijativu za smenu Radete.

Međutim, Vukadinović za Espreso kaže da osuđuje skandalozan tvit Vjerice Radete i da će glasati za njenu smenu.

- S druge strane, vrlo sam protiv toga da se od Radete pravi politička žrtva, a ona će to u očima svojih simpatizera i jednog dela javnosti biti - objašnjava Vukadinović.

S druge strane, Boško Obradović kaže da Dveri ne bi da se mešaju u "unutarporodične odnose Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke i svih drugih koji vole da se zabavljaju tim temama".

- To je jedno krajnje skretanje s važnih tema u državi. Ako se postavi to pitanje mi ćemo da se opredelimo, ali nećemo da učestvujemo u "bočnim" temama kojima se skreće sa bitnih stvari - neodređen je Obradović.

Bonus video:

Espreso intervju, Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.