ŠOKANTNI DETALJI MILOŠEVIĆEVOG HAPŠENJA! ON je potpisao izručenje, za to je plaćeno 30 miliona dolara!
Foto: Profimedia

HAŠKE TAJNE

ŠOKANTNI DETALJI MILOŠEVIĆEVOG HAPŠENJA! ON je potpisao izručenje, za to je plaćeno 30 miliona dolara!

Zoran Đinđić na sednici Vlade na kojoj je doneta odluka o izručenju Miloševića rekao da je s tim saglasan i Koštunica

Objavljeno:

Obren Joksimović koji je kao kadar DSS bio ministar zdravlja i životne sredine u prvoj Đinđićevoj vladi, tvrdi da je izručenje Slobodana Miloševića Haškom tribunalu na Vidovdan 2001. godine plaćeno 30 miliona dolara, a pare su završile kod nekih od čelnika DOS-a, a njegove reči potvrđuje i Miloševićev branilac Toma Fila.

Joksimović je rekao nedeljniku Ekspres da su dve trećine novca platile SAD i Velika Britanija, dok su ostatak dali Arapi.

Kad je Zoran Đinđić na sednici Vlade na kojoj je doneta odluka o izručenju Miloševića rekao da je s tim saglasan i Koštunica, nisam mu verovao, ali posle sam se uverio da je to tačno - rekao je Josimović.

- Po onome što ja znam, ne mogu da tvrdim i nemojte ni da napišete, ja to ne tvrdim, ali sam čuo više puta i na više mesta od vrlo odgovornih ljudi da je zapravo Milošević prodat. Amerikanci su nudili pet miliona za njega, Englezi još toliko, a Saudijska Arabija ili neko od Emirata dodao je 20 miliona – naveo je Joksimović, jedini ministar koji je na sednici Đinđićeve vlade bio protiv Miloševićevog isporučenja.

Toma Fila smatra da je od početka znao da iza otmice Miloševića stoji ogroman novac koji su razgrabili i međju sobom podelili dosovci.

- Bio sam sa Miloševićem u noći kad su ga hapsili, pokušavao sam da mu sačuvam glavu. Međutim, oni su ga na brzinu spakovali i prodali, a ne predali Hagu, kako žele da se i dalje misli. Priču da je upravo reč o sumi od 30 miliona dolara čuo sam iz nekoliko ruskih izvora i do dana današnjeg niko me nije u tome demantovao. Mnogi funkcioneri DOS i ministri tadašnje vlade posle izručenja naprasno su se obogatili – rekao je Fila.

Oni su se dogovorili da isporuče Miloševića. Dogovorili su se na najvišem vrhu Koštunica i Đinđić, naravno sa šefovima vojske, policije i tako dalje. Oni su se svi redom posle folirali, ovaj nije znao ovo, ovaj nije znao ono…Oni su se dogovorili oko dokumenata. Gospođa Marković mi je pokazala dva dokumenta koje je Milošević dobio na ruke. Postoji dokument kad je Sloba hapšen, kad Koštunica nije bio u zemlji formalno, ali mu ga je dao Čeda Jovanović, koji danas tvrdi da je on ubedio Miloševića da se preda… tralala. Ništa on njega nije ubeđivao. On je njemu doneo dokument od Voje Koštunice u kojem Voja njemu garantuje da neće biti izručen Hagu. Taj dokument sam video kod Mire Marković. Postoji i drugi dokument koji je čitao na sednici Vlade pokojni Đinđić, i to na moje insistiranje, a koji je takođe potpisao Voja Koštunica, da se Milošević izruči u Hag. Tada sam mislio da Đinđić laže. Ta sednica Vlade koja je verifikovala izručenje Miloševića pripremana je dosta dugo i vrlo oprezno -rekao je Joksimović za Ekspres portal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Ekspres.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.