JEREMIĆ JE PRIŠAO ŠTANDU SNS I POTPISAO INICIJATIVU NAPREDNJAKA DA ON DOBIJE ULICU U NJUJORKU! A onda je kolegama iz SNS ponudio da oni potpišu nešto drugo! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

edukacija

JEREMIĆ JE PRIŠAO ŠTANDU SNS I POTPISAO INICIJATIVU NAPREDNJAKA DA ON DOBIJE ULICU U NJUJORKU! A onda je kolegama iz SNS ponudio da oni potpišu nešto drugo! (VIDEO)

Zanimljiva situacija u Knez Mihailovoj

Objavljeno:

Dok su članovi i simpatizeri političke opcije koju predvodi Vuk Jeremić sakupljali potpise protiv sporazuma koji bi samoproglašenom Kosovu omogućio članstvo u UN, članovi SNS su organizovali prikupljanje potpisa građana kako bi Jeremić dobio ulicu u Njujorku.

Član Glavnog odbora SNS Dragomir Petronijević je rekao da je potpis Jeremića kao ministra spoljnih poslova Srbije ''zaista menjao sve'' i da su skoro sve zemlje koje je posetio obavljajući tu funkciju priznale nezavisnost Kosova. - Jeremić mnogo bolje poznaje Njujork nego Beograd i SNS želi da mu pomogne da dobije ulicu u tom gradu. Tu smo i da podsetimo građane na njegov ''uspeh'' kao ministra spoljnih poslova i da Vukov potpis menja sve - rekao je Petronijević u Knez Mihailovoj ulici.

On je dodao da su se članovi SNS okupili i kako bi skupili novac da Jeremić otputuje u Berlin ''po novih 200.000 evra'' od ambasade Katara. - Pošto Jeremić leti biznis klasom, treba će nam vremena da prikupimo taj novac, ali polako. Kad prikupimo novac, predaćemo ga Narodnoj stranci da njihov lider može lakše da ode da pregovora o novcu koji mu očigledno treba, a verovatno je i onih 200.000 evra potrošio - kazao je Petronijević. S druge strane, Narodna stranka je objavila da je Jeremić potpisao inicijativu SNS, a pritom prišao štandu i upitao Petronijevića da li je i on protiv članstva Kosova u UN i preporučio mu da potpiše inicijativu Narodne stranke, što je funkcioner SNS odbio.

Akcija "Jedan potpis menja sve" se već sprovodi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je cilj inicijative da se aktuelnoj vlasti pošalje poruka da su građani Srbije protiv članstva Kosova u UN i najavio da će prikupljanje potpisa trajati nedeljama i u svim delovima Srbije.

Jeremić je zajedno sa svojim članovima prišao štandu SNS-ađđ i odlučio da ih nečemu nauči, kako se navodi u tvitu Narodne stranke.

Vuk je rekao da neće potpisati nikavu peticiju koja se tiče SNS, jer, kako kaže, "ne zalaže se za legalizaciju pranja novca", kao i da protiv njega nisu podneli krivčnu prijavu jer "ne mogu da se usude".

Naravno, komentari su se nizali na račun mladića iz Srpske napredne stranke:

Podsećamo, predsednik Narodne stranke je naveo da će vlast, ako joj se dozvoli da "proda Kosovo", ponuditi da razvlasti Republiku Srpsku u zamenu za podršku opstanku na vlasti još nekoliko godina, a potom da na isti način i uvede Srbiju u NATO.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.