TU ZLU I ZLOČINAČKU STRANKU TREBA ODMAH ZABRANITI! Marinika Tepić predlaže šta uraditi s radikalima!
Foto: Fonet/Fonet

NO PASARAN!

TU ZLU I ZLOČINAČKU STRANKU TREBA ODMAH ZABRANITI! Marinika Tepić predlaže šta uraditi s radikalima!

Ova poslanica je još u april tražila da se SRS zabrani pred Ustavnim sudom

Objavljeno:

Društvene mreže, ali i mediji "gore" poslednjih par dana zbog tvita Vjerice Radete, potpredsednica Srpske radikalne stranke, u kome se ona "osvrnula" na smrt predsednice Udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović.

Na "slučaj tvit" reagovala je i narodna poslanica Marinika Tepić, koja je naglasila kako je još u aprilu mesecu tražila da se "Srpska radikalna stranka zabrani pred Ustavnim sudom".

Podsetimo, u tvitu Vjerica Radeta napisala je "Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz uzdruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!"

Na društvenim mrežama od tog trenutka pojavljivale su se razne reakcije na ovaj Radetin postupak. Jedna od njih bila je i "poziv" na odgovornost.

- Stvarno-ko je i kako reagovao zbog "onog" tvita? Ko se ogradio zvanično? Ko je od parlamentarnih stranaka zatražio smenu i oduzimanje imuniteta? Šta radi tužilaštvo? Dokle će se vređati ljudi jer su druge vere i nacije? I dokle će se to zvati patriotizmom a ne pravim imenom? - napisano je u tvitu.

U odgovorima na ovaj tvit pojavio se i odgovor Marinike Tepić, poslanice u Skupštini Srbije, koja je rekla kako je još u aprilu mesecu tražila da se inicira zabrana SRS.

Ovim povodom kontaktirali smo sa Marinikom Tepić, kako bi nam pojasnila reči napisane u ovom tvitu, a ona je za "Espreso" rekla kako je nakon haške presude Vojislavu Šešelju, krajem aprila, u kojoj stoji da je ratni zločinac tražila u Narodnoj skupštini od republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac da inicira zabranu SRS-a pred Ustavnim sudom.

- Krajem aprila, nakon haške presude Vojislavu Šešelju da je ratni zločinac, tražila sam u Narodnoj skupštini od republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac da inicira zabranu SRS pred Ustavnim sudom. Argumente koje sam iznela jesu da su i Šešelj, kao i sada Vjerica Radeta, govorili, zagovarali i delovali u ime svoje stranke SRS, a ne kao komšija Voja i nana Vjera. Ne znam da li je i ovo trebalo da se dogodi da bi i javnost reagovala - rekla je Tepić.

Dodala je još i kako je u aprilu od radikala dobila uvrede na ove argumente, te kako su joj neki rekli da preteruje, dok su drugi ćutali.

- U aprilu sam od radikala dobila "ustaška k****" i vi ste emitovali taj snimak kako su me vređali dok govorim, drugi su rekli da i ja preterujem, treći su ćutali. I eto sad... Nema od zgražavanja ništa, tu zlu i zločinačku stranku treba pod hitno zabraniti - objasnila je Marinika Tepić.

Bonus video:

Espreso intervju - Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.