JOVANOVIĆ (LDP): Nema sednica parlamenta dok je potpredsednica Vjerica Radeta!
Foto: Fonet

oštra reakcija

JOVANOVIĆ (LDP): Nema sednica parlamenta dok je potpredsednica Vjerica Radeta!

Jovanović je podsetio da je Hatidža Mehmedović ostala bez muža i dva sina u genocidu počinjenom u Srebrenici

Objavljeno:

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović uputio je danas pismo predsednicima svih poslaničkih klubova u Skupštini Srbije, u kojem je zatražio da se ne održavaju sednice dok potpredsednica parlamenta Vjerica Radeta ne podnese ostavku ili ne bude smenjena sa svih funkcija zbog neprihvatljivog govora o smrti predsednice Udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović.

- Neprihvatljiv je čin Radete, u kojem je anticivilizacijskim rečnikom napala preminulu predsednicu Majki Srebrenice Hatidžu Mehmedović, sramno se rugajući njenoj žrtvi i žrtvi njene porodice - naveo Jovanović povodom tvita

Vjerice Radete: "Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz uzdruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!", koji je kasnije tog dana obrisala.

Ističući da ni po koju cenu ne treba učestvovati u radu parlamenta dok Vjerica Radeta ne ode sa mesta potpredsednice i poslanice, Jovanović je pozvao na solidarnost u trenutku kada se sa najvišeg mesta u parlamentu Srbije šalju monstruozne poruke koje se graniče s ljudskim razumom.

- Ostavka ili njena smena najmanje je što možemo da uradimo za sve ljude koji su preživeli pakao zbog političkog ludila iz koga dolazi i Vjerica Radeta - rekao je Jovanović i dodao da je dužnost svih parlamentaraca, bilo da su deo vladajuće većine ili u opoziciji, da se izjasne o predlogu LDP-a i pokažu jedinstven stav da Radeti nije mesto u parlamentu.

Jovanović je podsetio da je Hatidža Mehmedović ostala bez muža i dva sina u genocidu počinjenom u Srebrenici, ističući da je ono što je Vjerica Radeta uradila posle njene smrti nešto sa čime se niko normalan u ovoj zemlji ne može složiti.

Bonus video:

Espreso intervju - Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.