LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK VARAO LJUDE NA NAJLUĐE NAČINE, ali NAJLUĐA je priča koju je ispričao verenici!
Foto: Privatna arhiva, Kurir

počelo suđenje

LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK VARAO LJUDE NA NAJLUĐE NAČINE, ali NAJLUĐA je priča koju je ispričao verenici!

Na suđenju su izneti šokantni detalji

Objavljeno:

Nikolić mu kupio auto, Vučiću je savetnik, radi u BIA, ima značku, vozi automobil pod rotacijom, poznaje sve funkcionere, spasava od hapšenja za 30.000 evra, pozajmljuje novac za renoviranje nepostojeće kuće, verenici rekao da se zove Miroslav, reči su kojima je lažni Vučićev savetnik Zvonko Cvetković obmanuo žrtve prevare.

Krivičnom gonjenju Zvonka Cvetkovića (63) iz Kragujevca pridružile su se i bivša emotivna partnerka i verenica V. M. i njena prijateljica N. R. koji je optužen da ih je tokom 2015. i 2016. godine prevario za ukupno 30.000 evra i 350.000 dinara, predstavljajući se lažno kao nepostojeći savetnik tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

Na suđenju održanom u ponedeljak u niškom Sudu oštećene V.M i N.R. iznele su šokantne detalje o navodnom političkom reketu od 30.000 evra kako bi N.R. izbegla hapšenje, do toga da se Cvetković lažno predstavljao i svojoj verenici V.M. kao i da je poznanik svih važnih političkih finckionera od Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića, Jorgovanke Tabaković i drugih, ali i da mu je tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić kupio auto.

Nišlijka V.M. ispričala je na suđenju da je sa Cvetkovićem nakon upoznavanja stupila u emotivnu vezu i da se zaljubila, s tim što je verovala u njegove priče da je on Miroslav Milenković.

- Od policije sam saznala kako se on zapravo zove. Kada smo bili zajedno, stalno je razgovarao telefonom sa nekim, govoreći da radi u Vladi, da je Vučićev savetnik, preda mnom je navodno razgovarao sa Jorgovankom Tabaković, čak mi je ponudio posao u Narodnoj banci Srbije i samo smo "čekali da neki radnik ode u penziju". Od tog posla naravno nije bilo ništa. Vozio je auto sa zatamnjenim staklima i rotacijom, govorio mi je stvari koje sam kasnije videla u medijima, ko bi posumnjao u to da se radi o lažima - rekla je izmešu ostalog V.M. na suđenju.

V.M. je izjavila da je svog izabranika upoznala sa drugaricama, pa i sa N.R. koja uspešno posluje sa svojom privatnom firmom u Nišu, nakon čega počinje novi zaplet, jer Cvetković, odnosno „Vučićev savetnik Milenković“ kaže da će njena drugarica N.R. biti uhapšena, i da treba da se vide.

N.R. je odgovarajući pred sudom izjavila da joj je Cvetković za koga je verovala da je Milenković, pominjao porodicu i detalje iz privatnog života. Na dogvorenom sastanku sa N.R. optuženi je navodno na papiru ispred sebe upisao 30.000 evra, a ispod "2x15.000 evra", i rekao da je ta suma potrebna da bi sprečio njeno hapšenje.

- Stalno je pominjao porodicu, bezbednost, vršio pritisak, ukazivao na opasnost, uplašila sam se. Želeo je emotivno da me uništi. Ceo taj razgovor odigrao se na pumpi u Pojatama, odakle sam krenula sa suprugom nazad za Niš, a on je prethodno rekao da se snalazim za novac i da kreće za mnom, rekla je između ostalog N.R.na sudu.

Kako je pao prevarant

U Nišu mu je N. R. dala 6.500 evra, a njen muž 2.090 evra i 400 švajcarskih franaka. Ali Cvetković se ljutio što nisu doneli ceo iznos te su našli opet da bi mu dala 6.010 evra. Posle dve nedelje saopštio joj je da ostatak novca stavi u kutiju od viskija i upakuje kao poklon, a potom kesu preda V. M. da mu dostavi što j eon anavodno i učinila.

- Kada je tadašnji premijer Aleksandar Vučić primao građane u Nišu u oktobru 2016. otišla sam kod njega i ponela sliku savetnika da mu se „zahvalim“ odnosno pitam zašto sam platila reket. Čovek je bio iznenađen i nakon toga je odmah Cvetković uhapšen - rekla je N.R.

Krivičnom gonjenju pridružile su se i V.M i N.R. i obe zahtevaju povratak novca, a suđenje će biti nastavljeno.

I od verenice uzeo novac

V. M. koja je bila sve vreme u emotivnoj vezi sa Cvetkovićem ispričala je da je kako je verovala Miroslav Milenković zaprosio u Vrnjačkoj Banji i da je pristala jer se zaljubila. Cvetković joj je, prema njenim rečima, ispričao da je kupio kuću u Beogradu gde će njih dvoje živeti i da će joj on to vratiti. Ona je najpre podigla 50.000 dinara sa bankomata, a kasnije je podigla kredit od 300.000 dinara. V.M. je izjavila da joj novac nije vraćen i da je ona sve otplatila uz kamatu.

Cvetković je u svojoj odbrani u tužilaštvu naveo da je novac od V. M. pozajmio da plati usluge stomatologa i da će joj dug vratiti kao što je i obećao, dok je negirao da je od N. R. tražio i uzeo 30.000 evra.

BONUS VIDEO:

Anketa: Pitalis smo građane kolika je njihova plata?

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.