4 SATA IZA ZATVORENIH VRATA! Predstavnici SRPSKE LISTE došli kod VUČIĆA na RAZGOVOR! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

TRAJALO JE DUGO

4 SATA IZA ZATVORENIH VRATA! Predstavnici SRPSKE LISTE došli kod VUČIĆA na RAZGOVOR! (FOTO)

Predsednik Srbiije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Srpske liste

Objavljeno:

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, završen je danas u Beogradu posle više od četiri sata, saznaje Tanjug.

Sastanak predsednika Vučića sa predstavnicima Srpske liste nije bio najavljen, a tema razgovora je, kako se pretpostavlja, razvoj događaja na i oko Kosova i Metohije.

Predstavnici Srpske liste sastali su se i sa direktorom Kancelarije za KIM Markom Ðurićem.

U dijalogu Beograda i Prištine ne treba apriori odbacivati nijednu temu razgovora i rešenje treba tražiti uzimajući u obzir dugoročne interese Republike Srbije i srpskog naroda u celini, rekli su danas politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije u razgovoru sa Đurićem.

Kako je saopšteno, Ðurić je sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini i procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Ðurić je naglasio da je u predstojećem periodu veoma važno koordinisano delovanje vlasti u Beogradu i predstavnika Srpske liste u Privremenim institucijama samouprave u Prištini, kako bi se u najvećoj meri osnažili politički i diplomatski kapaciteti za odbranu srpskih državnih i nacionalnih intresa.

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije pružili su punu podršku predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u nastojanjima da se problemi na Kosovu i Metohiji reše pronalaženjem kompromisnog rešenja, koje će biti garant opstanka i napretka srpskog naroda u pokrajini.

Oni su izneli i stav da u dijalogu Beograda i Prištine ne treba apriori odbacivati nijednu temu razgovora, i da rešenje treba tražiti uzimajući u obzir dugoročne interese Republike Srbije i srpskog naroda u celini.

U delegaciji Srpske liste, koju je predvodio predsednik Goran Rakić, bili su politički predstavnici Srba sa juga, severa i centralnog dela Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju.

Bonus video

GRČKA DANAS: Na Halkidikiju uživaju, a na jugu zemlje se bore sa požarima

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.